5 voordelen van het gebruik van een klei schoorsteen liner

Ongevoelig voor warmte

Duurzaamheid

Niet corrosief

Little Onderhoud

betaalbare

Tips voor het gebruik van de klei schoorsteen liner

Er zijn voordelen van het gebruik van klei schoorsteen liner als materiaal voor de bouw van open haarden of kachels. Andere soorten stoffen die kunnen worden gebruikt voor hetzelfde doel omvatten staal, metaal en gegoten-in-place liners. Bij het kiezen van materialen voor gebruik als schoorsteen liner is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het veilig is voor verbranding van brandstof zoals hout, kolen of pellets.

Klei schoorsteen liners mogelijk brandstof op een continue wijze te branden zonder dat de warmte door te geven aan de omliggende gebieden. De hoeveelheid geproduceerde warmte wordt vastgehouden in de verbrandingskamer. Dit is een belangrijke kwaliteit van een schoorsteen liner als het voorkomt dat de warmte zich verspreidt naar naburige oppervlakken die gevaarlijk kan zijn. Clay niet verbrandt of ontbranden zelfs bij blootstelling aan hoge temperaturen.

Klei is gevonden mee als een schoorsteen liner tot 500 jaar. Het allerbelangrijkste is om het goed uitgerust in de kamer materiaal te hebben en laat het goed drogen. Zorg ervoor dat alle verbindingen correct zijn klaar voor het gebruik van de open haard. Hierdoor kan het materiaal om u effectieve service te geven, terwijl hoeven minimaal onderhoud banen of diensten.

Klei als materiaal voor gebruik in een schoorsteen is veilig en ondersteunt optimale verbranding van verschillende soorten brandstoffen zoals hout, steenkool en pellets. Het maakt niet corrodeert of roest, zelfs wanneer ze worden blootgesteld aan vochtige of natte toestand. Het is echter belangrijk om schoorstenen droog en schoon zijn. Dit maakt het mogelijk dat zij brandstof branden effectief.

Een goed vaste klei schoorsteen kunnen diensten van hoge kwaliteit voor maximaal een half decennium. Dit type materiaal is zeer duurzaam en lijdt minimale hoeveelheid schade, zelfs wanneer onderworpen aan ongunstige omstandigheden. Het feit dat het nodig heeft weinig onderhoud banen betekent dat het kan duren voor lange duur, zonder de noodzaak voor reparaties of het krijgen van een nieuwe voering voor de schoorsteen.

Klei is algemeen verkrijgbaar en is overvloedig aanwezig in de natuur. Dit maakt het goedkoop in het gebruik ervan als schoorsteen liner voor open haarden of ovens. Zodra het goed als bekledingsmateriaal is vastgesteld, dan is het vereist zeer weinig onderhoud banen. Dit maakt het een kosteneffectieve schoorsteen liner materiaal. Het is mogelijk om voor vele jaren zonder onderhoud van het oppervlak.