5 solderen veiligheid station tips om te overwegen

Gebruik Heatproof Materials

Work in geventileerde ruimte

Ga voor Regelmatig onderhoud

Bescherm uw ogen

Was je handen

Do not Forget

U kunt gemakkelijk een soldeerstation dat kan worden gebruikt voor elk type van het werk. Hoewel je moet ervoor zorgen dat u de juiste veiligheidsprocedures volgen. Solderen maakt gebruik van hoge temperaturen en er is kans op spatten en andere ongevallen. Je hebt ook problemen te wijten aan de macht en andere kwesties om te overwegen.

Solderen maakt gebruik van hoog vuur als wat je doet is aan gewrichten of toetreding tot verschillende metalen met elkaar te maken. In principe u het smelten van een metaal op een andere draad of metaal om een ​​verbinding te maken. Om dit te doen, zal de punt van het strijkijzer temperaturen van ongeveer 400 graden Celsius. Dus dit zeer ernstige brandwonden kan veroorzaken als het je huid moet aanraken. Je wilt altijd de soldeerbout terug te zetten op de standaard wanneer u de tafel of werkstation kunt branden als je het plaatst neer op een ander oppervlak, ook al is het voor een moment. Uw veiligste procedure te solderen op een mat die brandwerend.

De dampen die tijdens het solderen kunnen zeer irritant zijn en kan het niet genoeg om gewoon draai je hoofd weg van de rook zijn. Zorg ervoor dat u het opzetten van de soldeerstation in een goed geventileerde ruimte en je kan zelfs nodig om het opzetten van een ventilator om zich te ontdoen van de rook. U moet het opzetten van de ventilatie en luchtcirculatie om u voorkeur.

U wilt ervoor zorgen dat de voedingskabel niet slijten of beschadigd raken. U wilt ook om ervoor te zorgen dat het ijzer goed geaard is en dat u het uit te schakelen wanneer u het niet gebruikt. U wilt ook de soldeerbout zijn eigen stopcontact te geven als overbelasting van een stopcontact kan zekeringen of andere veiligheidsproblemen veroorzaken.

Het is een goed idee om een ​​beschermende bril te dragen bij het solderen als er enige splatter kan zijn. Je moet ook een hoge hittebestendige handschoenen dragen als je nodig hebt om iets te houden op zijn plaats. Als u geen handschoenen hebben, gebruiken punttang om de dingen op zijn plaats. Als je gaat een heleboel solderen doe dan een hittebestendige schort kan ook de bescherming van uw kleding.

U bent veronderstellen je handen te wassen voor het eten en na het gebruik van de badkamer en het is ook belangrijk om je handen te wassen na het solderen. Solder bevat lood, dat is giftig als het wordt geabsorbeerd door de huid of andere manier ingenomen. Je moet ervoor zorgen dat u uw handen en workstation grondig wassen om een ​​besmetting of lead die aanwezig kunnen zijn te vermijden.

U mag slechts een kleine solderen taak en besluiten dat het te veel moeite om alle nodige voorzorgsmaatregelen te gebruiken. Maar de gevolgen als er iets mis zou gaan kunnen ernstig zijn dus neem de paar extra minuten en zorg ervoor dat je veilig bent.