5 kolomboormachine uitlijning tips

1 – Veilig werkstuk

2 – Test Table Level

3 – grote gaten

4 – Test de diepte Stop

5 – Bits

Het doel van een kolomboormachine is om nauwkeurig te boren verschillende grootte gaten in werkstukken. Afhankelijk van hoeveel ruimte je hebt in je werkplaats, kunt u kiezen uit een tafelmodel of op de vloer modellen. Ze hebben allebei hun voordelen met de stationaire boor persen met meer pk, terwijl de vloer modellen gemakkelijk gaten te boren in de endgrain van lange planken.

Voordat u het boren begint, zorg ervoor dat uw werkstuk te stabiliseren door zich te verzekeren tegen een hek en naar beneden naar de tafel. U kunt dit doen door klemmen neer elk stuk. Dit is noodzakelijk omdat met de bits worden teruggetrokken uit een gat, kunnen zij het stuk van de tafel te trekken, waardoor het bord te draaien in de cirkelvormige beweging van de beitel.

Om ervoor te zorgen dat je boor het hout verticaal in een hoek van 90 graden aan de tafel zal treden, mount een recht stuk van de stalen staaf in de boorkop. Plaats dan vierkant een kleine ingenieur op de tafel in verschillende posities rond het om de juistheid ervan te lezen.

Een andere manier om een ​​nauwkeurige lezing is door het buigen van een stuk van een heavy metal kleerhanger in een ‘Z’ vorm. Eén uiteinde moet worden gebogen op 90 graden met een lange rechte sectie, en het andere uiteinde wordt naar beneden gebogen 90 graden. Doe het ene uiteinde in de klem, en plaats het andere uiteinde op de tafel. Tot slot, gebruik dan een hand om de boorkop te draaien. Dit zal de gebogen draad te zetten in een brede cirkel, die zal u helpen bepalen hoe nauwkeurig de tabel wordt genivelleerd.

Uw kolomboormachine moet worden ingesteld op een lage snelheid van ongeveer 200 tot 400 rpm bij het snijden van grote gaten. Als het niet over die mogelijkheid, dan moet je een router of een sabel zaag gebruiken.

Voor werkzaamheden aan uw goede hout, moet u eerst testen van de diepte op de brokstukken. U kunt dit doen door het markeren van de rand van het bos met een potlood in de nodige diepgang. Vervolgens zet het hout door de boor, en laat de bit tot hij het potlood snijdt. Op dit punt, moet u de diepte aanslag op slot, en eindelijk het hek afstand te lijnen voor het boren.

U kunt gebruik maken van brad punt bit of spade bits naar gaten te boren. Brad punt bits een betere optie vanwege hun verschillende uitloper ontwerp op de buitenste snijranden van het fluiten, maar ze zijn moeilijk te vinden. Spade stukjes doen het werk, maar heeft de neiging om te resulteren in een ruwere gat. In beide gevallen moet u de locatie van het gat te markeren en gebruik vervolgens een priem op dat moment inspringen. Op deze manier is er een uitgangspunt voor het bit zal zijn.