5 chemische stoffen die helpen bij smeltend ijs

1. natriumchloride

2. Calcium Chloride

3. Kalium Chloride

4. Calcium Magnesium acetaat (CMA)

5. Mengsel van chemische stoffen

Als je leeft in een koud klimaat en ondervindt hevige sneeuwval, zult u oplossingen voor het smelten van het ijs in uw tuin en oprit nodig hebben. U kunt een verscheidenheid aan andere dan de populaire oplossing, zout chemicaliën te gebruiken. Het is belangrijk om een ​​chemische stof die geschikt is voor de weersomstandigheden en de temperatuur in uw omgeving te kiezen en om het goed te gebruiken. U moet zich ook bewust van het feit dat bepaalde chemische stoffen uw planten of het beton van de oprit kunnen beschadigen. Andere factoren te overwegen bij het kiezen van een met ijs smelten product de milieu-impact en de prijs kan omvatten.

Natriumchloride is de wetenschappelijke naam voor zout en is de minst dure ijs smelten chemische beschikbaar. Zout sneeuw effectief smelten, maar het is alleen effectief bij temperaturen lager dan -9 ° C of 15 ° F. Dit product heeft vele nadelen, waaronder het feit dat het niet voordelig voor de bodem wordt, veroorzaakt schade aan beton opritten, en kunnen planten te vernietigen. Ook als je huisdieren hebt en ze innemen een grote hoeveelheid strooizout, ze kunnen allemaal maaginhoud te krijgen.

Calcium chloride is effectiever dan natriumchloride bij temperaturen onder de -10 graden C. Terwijl calciumchloride is veiliger voor bodem en planten dan zout, kan het meer schade aan beton veroorzaken. In tegenstelling tot andere ijs smelten chemicaliën, zal calciumchloride vocht aantrekken, zodat het oppervlak niet droog. Dit kan echter ook een voordeel zijn, omdat het vocht zal helpen om sneeuw en ijs direct smelten. Een ander nadeel van calciumchloride is dat het bijwerkingen, zoals kortademigheid en hoesten kunnen hebben bij inademing.

Kaliumchloride is een duurder product en zal niet effectief zijn wanneer de temperaturen zijn extreem laag. Echter, deze stof is milieuvriendelijker en minder schade aan beton dan alle andere deicers veroorzaken.

Calcium acetate (CMA) is niet erg vaak gebruikt als smeltmiddel, maar heeft het voordeel dat een veilige chemische bodem en vegetatie. Deze chemische stof zal niet werken als de temperaturen dalen tot onder -9 ° C. Net zoals calcium chloride, CMA trekt vocht. Calcium magnesiumacetaat is veilig voor beton, maar kan een slush vertrekken na de sneeuw smelt, zo veel mensen voorkomen dat het gebruik van dit product.

CMA wordt vaker gebruikt in combinatie met andere deicers om opnieuw invriezen te voorkomen.

U kunt ook vinden ijsvrij producten die een mengsel van chemische stoffen (bijvoorbeeld amiden, glycolen plus chloriden), die in verschillende omstandigheden kunnen worden toegepast. Bij de aanschaf van deze, lees de etiketten en zien wat de ingrediënten zijn, zodat u kunt leren over de mogelijke plussen en minnen. U kunt ook kiezen voor graan gebaseerde producten die diverse chloriden, die veiliger voor huisdieren, bodem en planten kunnen zijn. Typisch zal het handelsproducten duurder dan de chemische stoffen die voor smeltend ijs.