4 voorkomende toepassingen voor ac multiplex

Meubilair

kasten

Trim timmerwerk

Binnenlandse muren

Multiplex is een veel voorkomende bouwmateriaal opmerkelijk voor zijn sterkte en duurzaamheid. Het wordt vervaardigd door samen daartussen verdunt lagen van hout. Deze thins platen zijn genoemd lagen. De lagen worden dwars over elkaar 90 graden hoeken en vervolgens aan elkaar gelijmd. De bladen vast te hechten, wordt de multiplex gebakken bij hoge temperatuur en druk. De kwaliteit van de lagen hout als input bepaalt de kwaliteit van het afgewerkte stuk triplex. Multiplex wordt gewoonlijk beoordeeld op basis van vier graden, A, B, C en D. Het is ook geschikt voor binnen en buiten.

Grade A en B multiplex bevat weinig vlekken, knopen, of scheuren. In Grade A triplex, elke knoop of gesplitst wordt gerepareerd door de fabrikant met een synthetische vulmiddel. Marine multiplex is meestal van AA kwaliteit, met een speciale kit en lijmen voor extra vocht weerstand. Het gezicht van klasse A of B multiplex wordt glad geschuurd om het gemakkelijk om te schilderen te maken.

Rangen C en D multiplex worden gebruikt voor de bouw. Ze zijn geschikt voor dakbedekking en ondervloeren. Elk stuk triplex zal een uit twee letters leerjaar. Elke letter geeft aan dat de kwaliteit van de ene zijde van de triplex plaat.

AA multiplex is van hoge kwaliteit aan beide zijden. Omdat beide zijden kan worden voltooid, wordt vaak gebruikt voor meubels. Grade CDX multiplex is van lage kwaliteit aan beide kanten, maar kan blootstelling aan buitenlucht weer te weerstaan. Daarom wordt gebruikt in de bouw en framing. AC triplex is glad aan de ene kant, maar ruw anderzijds. Dit type triplex kan worden gebruikt voor vele toepassingen.

AC multiplex kan in sommige, maar niet alle, soorten meubels. Met AC multiplex is situaties waarin u wilt de ene kant naar mooi uitzien, maar aan de andere kant zal nooit zichtbaar zijn. Om deze reden, AC triplex is geschikt voor de backer van stukken, zoals bureaus, dressoirs en kasten. AC triplex worden gebruikt boekenkasten, maar als de kast wordt vanuit beide kanten, gebruik AA multiplex.

AC multiplex beperkte toepassingen maken kasten. Uiteraard is het niet geschikt voor de deuren omdat deze kan worden gezien van beide kanten. AA multiplex worden gebruikt. Echter kan AC multiplex worden gebruikt voor de rug en zijkanten van de kasten op sommige plaatsen. U kunt ook verbergen de C-kant van de triplex door een verdubbeling van de vellen.

AC multiplex wordt gebruikt voor soffits, hekken, en de basis coatings.

AC multiplex kan worden gebruikt voor houten lambrisering of framing binnenmuren, maar mag niet worden gebruikt voor de buitenmuren. Alleen multiplex met een X waardering heeft geschikt vochtbestendigheid voor exterieur framing. Omdat de C kant bouw rang, hangen de multiplex met de C naar buiten van het gebouw. De betere zoek Een kant moet het interieur van de kamer staan. De A-zijde is veel gemakkelijker om te schilderen, vlek, of op andere wijze te beëindigen op basis van uw smaak.