4 verschillende toepassingen voor hout filler

Het vullen van gaten

Smoothing Wood Grain

Meubilair

bevloering

Houtpasta is een stof die kan worden gebruikt voor een groot aantal verschillende doeleinden uw houtproducten repareren. Er zijn verschillende types, waaronder waterbasis, die eenvoudig kan worden verdund door toevoeging van meer water en oplosmiddel gebaseerde, met een dikkere consistentie heeft en wordt meestal gebruikt voor taken die een dikkere laag vereisen, zoals patching gaten of scheuren. Hoewel het neer op persoonlijke voorkeur kunnen komen over welke verbinding u wilt dat uw hout vulstof te worden gemaakt met de consistentie is iets dat nodig heeft om de klus te passen. Ongeacht van welke soort je gebruikt, zijn er een aantal verschillende dingen die je kunt herstellen met behulp van hout vulmiddel.

U kunt een dikkere hout filler gebruiken om scheuren en gaten in je houtproducten vullen. Het inwendige oppervlak van de scheur of gat moet worden voorbereid voordat u het hout vulmiddel in kan duwen. Gebruik schuurpapier om zoveel als je kan glad uit de binnenkant, en zorg ervoor dat al het zaagsel met een stofzuiger te verwijderen. Zodra de binnenkant is glad, gewoon gebruik maken van een plamuurmes om op het hout vulmiddel in en strijk de bovenkant uit, en als het eenmaal droog is, zand de bovenkant totdat het is zelfs met het hout oppervlak. Dit kan handig zijn voor een aantal verschillende houtproducten die vatbaar zijn voor scheurvorming, zoals houten vloeren, meubels, en vele andere dingen. U kunt ook schilderen of vlekken op de stopverf als het eenmaal is glad geschuurd, maar zorg ervoor dat het volledig droog is voordat er iets toe te passen.

De meeste mensen moeten doen op het beginpunt van een project, voordat ze vlekken of verf een houten oppervlak voor de eerste keer. Grotere poriën houtsoorten, zoals eik, genieten vlek als een spons, en een dunne laag hout filler geeft een gladde, bijna glasachtige oppervlak te schilderen of uw vlek toe te passen op. U wilt een grotere plamuurmes of een troffel te gebruiken om de laag van hout filler toe te passen, want je hebt een groter oppervlak om te werken, en het grotere gereedschap kunt u een dunnere laag aan te brengen. Zodra het droog is, kunt u zand het oppervlak naar beneden om het glad te strijken voordat u de laag verf of beits van toepassing. Nogmaals, zorg ervoor dat het hout vulmiddel volledig gedroogd voor schuren of het aanbrengen van verf of beits.

Voor oppervlakken van meubels, in plaats van dragende elementen, zoals de poten van stoelen, wil je een combinatie van dik en dun hout filler te gebruiken, afhankelijk van de grootte van de plekken die u nodig hebt op te lossen. Voor dragende elementen, moet je een sterkere stof dan de traditionele houten vulmiddel, zoals een houten verharder.

Voor vloeren, zult u in het algemeen moet een dunnere hout filler te gebruiken, tenzij er scheurtjes u moet invullen. In beide gevallen moet u het gelijkmatig verspreid en zorg ervoor dat het droog is voor het aanbrengen van de vlek.