4 types van radonmatiging systemen

1. Actieve Zuig

2. passieve Zuig

3. Pressure Systems

4. Sub-membraan

Andere opties

onderwerpen

Radon is niet vaak gesproken over of wel over, maar het is een bedreiging voor huiseigenaren en bewoners. Als u nog niet hebben getest voor radon, moet u dat onmiddellijk te doen. Op basis van de resultaten van de proef nadenken onderzoekend radonmatiging systemen.

Het doel van een radonmatiging systeem is om de hoeveelheid radon in het huis te verminderen. Radon is een gas dat is reukloos en smaakloos, ontstaan ​​uit ontbindend uranium gevonden in water, bodem, en rotsen. Radon is de tweede belangrijke oorzaak van longkanker.

Dit maakt het hebben van een goed systeem van de radonmatiging belangrijk. Veel mensen arbeid onder de valse overtuiging dat een airco-systeem kan helpen met radon, maar airconditioning of gekoelde lucht is niet per se ontsmet lucht. Dit artikel zal gaan over verschillende soorten radonmatiging systemen die in uw huis kon worden geïnstalleerd.

Radonmatiging systemen die actieve afzuiging gebruiken vaak beperkt tot woningen die een betonplaat kelder of kelders op een helling omdat radon gas de neiging op te bouwen onder het beton van een kelder foundation.

Uiteindelijk kleine scheurtjes ontstaan ​​in het beton van normale slijtage, en de opgebouwde gas ontsnapt en komt in de woning.

Het actieve zuigsysteem wordt zo genoemd omdat het gaat om een ​​elektrische ventilator ventilator, een elektrisch controlesysteem en een afvoerpijp geplaatst tussen sub-plaat grind die zich uitstrekt naar een punt boven het dak op de buitenkant van het huis.

Wanneer de ventilator draait, het heeft net genoeg kracht om radon uit het verzamelen van in het kader van het huis te houden. Resterende scheuren in de kelder beton krijgen verzegeld. Dit maakt het niet alleen zodat het enige punt van uitgang voor de gevangen sub-plaat radon de uitgang aars van het systeem, maar ook vermindert het verlies van de geconditioneerde lucht.

Deze types van radonmatiging systemen worden meestal geïnstalleerd wanneer een huis wordt gebouwd. Het huis is gebouwd met verschillende drukken in verschillende kamers en delen van het huis. Dit wordt gedaan zodat je geen actieve trigger voor ventilatie nodig hebben, zoals de elektrische ventilator boven beschreven. De natuurlijke drukverschil voldoende is om de luchtstroom in een bepaalde richting te sturen.

Een kanaalsysteem wordt dan geïnstalleerd om te profiteren van dat de luchtstroom te nemen en de radon uit en weg te leiden van de woning. Passieve zuig radonmatiging systemen zijn alleen goed in woningen die zeer lage niveaus van radon te hebben. Passieve afzuiging ook niet in oudere woningen worden geïnstalleerd als gevolg van de specifieke behoeften op een kamer per kamer basis.

Druksystemen zijn niet zozeer systemen als ze zijn gewoon een interventie van uw kant. In plaats van te vertrouwen op de bewuste beslissingen van een bouwer of installateur om een ​​kanaal-systeem of een gunstige verschil in druk te creëren, deze methode houdt u, de bewoner, ramen en deuren gesloten in de onderste delen van uw huis vaker dan ze zijn te houden Open. In wezen u het maken van de druk door het hebben van de lucht gedwongen in de woning. Deze druk wordt voorkomen dat de radongas uit komen door de fundering van het huis.

Waarbij uiteraard de goedkoopste optie vanwege het ontbreken van hardware, alleen bepaalde typen woningen zijn werkelijk ideaal gedijen in deze methode. Het is ook belangrijk te weten dat het brengt een grote hoeveelheid vaste taken op u, in tegenstelling tot de technologie.

Dit is een ander type van de zuiging radonmatiging systeem. Dit is vooral handig in een huis dat een kruipruimte heeft, zeker als de vloer is vuil of los grind. De vloer van de kruipruimte is bedekt met een zware kunststofvel. Een kanaal is gemaakt, en uiteindelijk een ventilator en een pijp die leidt buiten zijn geïnstalleerd. Het radongas wordt gespoeld uit het huis onder de kunststof plaat.

Dit lijkt op het actieve systeem reeds beschreven, met de opmerkelijke verschil dat in plaats van dat het gas gevangen en verzameld onder een kelderplaat beton worden voor ontluchting, in dit scenario uw pre-vent verzamelgebied is het plastic membraan.

Nieuwe opkomende methoden nu bestaan, maar ze zijn nog steeds gebrekkig en ontwikkeling. Bijvoorbeeld, warmteterugwinning ventilatoren (HRV), alsmede terugwinning van energie ventilatoren (ERV) zijn levensvatbare methoden om het luchten radon van uw huis, maar het succes is het klimaat afhankelijk. Deze systemen werken goed wanneer het warm is, maar in gebieden met een hogere luchtvochtigheid, stimuleren zij een overmaat aan vocht en gerapporteerd ernstige schimmel problemen veroorzaken.