4 types van mahoniehout

1 – Cuban Mahogany

2 – Honduras Mahogany

Mahonie hout wordt vaak gebruikt om meubels en kasten te maken, hoewel het werd ook gebruikt om boten in de oudheid te bouwen. Mahonie is een soort hardhout, maar het is verder onderverdeeld in andere soorten, zoals de Cubaanse, Honduras en de Afrikaanse mahonie. Maar wat deze soorten gemeen hebben is hun donkere kleur, hun recht graan en hun fijne goede kwaliteit textuur. Houd in gedachten dat de meest authentieke types mahonie zijn te vinden in Zuid-Amerika, in landen als Cuba, Honduras, Guatemala, Brazilië, Venezuela en Mexico. Mahogany bomen zijn ook gevonden in de Caribische eilanden. Alle varianten van mahonie zijn momenteel beschermd door CITES, de Conventie inzake de Internationale Handel in Bedreigde Soorten van de wilde flora en fauna. Mahogany kan ook worden gebruikt in de bouw van stereo hoofdtelefoon, fonografische plaat cartridges, elektrische gitaren en andere muziekinstrumenten.

Cubaanse mahonie is wetenschappelijk bekend als Swietenia mahagoni en het heet de West-Indische of het kleine blad mahoniehouten ook. Dit type van mahonie is helaas geworden tegenwoordig vrij zeldzaam als gevolg van te oogsten. Cubaanse mahonie heeft een lichte roodbruine kleur op het eerste, maar het donkerder naarmate de tijd verstrijkt door.

Honduras mahonie is wetenschappelijk bekend als Swietenia macrophylla en het heet de grootbladige mahonie ook. Het is minder dicht dan Cubaanse mahonie, maar het wordt beschouwd als een bedreigde species ook. Honduras mahonie is ideaal om te worden gesneden, geschaafd of geschuurd. Echter, wanneer je aan het doen bent een houtwerk job op Honduras mahonie, moet u ervoor zorgen dat de gereedschappen zijn allemaal scherp genoeg. Omdat dit hout staat bekend om zijn kracht en weerstand, wordt vaak gekozen voor tuinmeubilair. Het is ook veilig voor u om beits of afwerking van toepassing zijn op het hout, omdat je geen schade zal veroorzaken.

3 – African Mahogany

Afrikaanse mahonie maakt deel uit van de mahonie familie, maar het hout is goedkoper dan de authentieke mahoniehouten van Zuid-Amerika. Dit type van mahonie is te vinden in landen als Ghana, Ivoorkust en Madagaskar. Er zijn 7 soorten van Afrikaanse mahonie, maar de meest voorkomende is bekend als Khaya ivorensis. Afrikaanse mahonie is geïmporteerd in de Verenigde Staten en gebruikt in houtwerk en timmerwerk voor meer dan een eeuw.

4 – Nieuw-Zeeland Mahogany

Nieuw-Zeeland mahonie wordt ook kohekohe genoemd door de Maori inheemse bevolking van Nieuw-Zeeland, maar het is wetenschappelijk bekend als macrochiton spectabile. Net als zijn Afrikaanse tegenhanger, Nieuw-Zeeland mahonie is niet authentiek, maar het wordt beschouwd als een nauwe verwant van de authentieke mahonie van Zuid-Amerika.

Nederlandse mahonie is zeer sterk en bestand hoewel het hout is licht. Het heeft echter een kortere levensduur en een zachtere textuur dan andere mahonie, daarom vergaat sneller dan andere. De kleur van gepolijst Nieuw-Zeeland mahonie is anders dan die van Honduras en Cubaanse mahonie, ze hebben allebei een roodbruine kleur, terwijl de mahonie variëteit uit Nieuw-Zeeland heeft een rode kleur in plaats.