4 tips voor het boren van een vertraging schroef

1. Gebruik een Pilot Hole Always

2. Meet

3. Gebruik de juiste tool

4. Punch It In

Een lag schroef is de arme man beton anker. Ze zijn dikker dan gewone schroeven, een zeskantkop, en ze worden gebruikt in een groot aantal materialen structurele integriteit waar het het meest nodig maken. Zodra deze is geïnstalleerd, neemt een zwaartepunt van het gewicht en verwijderd uit de structuur zelf. Je zult vaak zien houtdraadbouten op terrassen, veranda schommels en entertainment centers. De volgende tips helpen u, zodat het gebruik van een vertraging schroef is niet zo moeilijk.

Een pilot gat is een gat dat wordt geboord in het materiaal dat u wilt een vertraging schroef te gebruiken op. De pilot gat dient als leidraad voor de schroef om te voorkomen dat het gaat natuurlijk of versplinteren het materiaal waarvan het wordt geïnstalleerd. Als u niet beschikt over een piloot gat met een vertraging schroef te gebruiken, zul je merken dat ze de neiging om te gaan in krom , waardoor ze kunnen voorkomen dat het doen van hun werk naar behoren.

Boor een gat in het materiaal die kleiner is dan de diameter van de schroef lag. Hoe kleiner het geleidingsgat, hoe effectiever de vertraging schroef. Je hoeft ook niet erg diep te gaan. Een goede regel is om je piloot hole een derde van de lengte van de schroef te boren.

Bij het werken met enig materiaal, moet je nooit gebruiken lag schroeven die niet in verhouding staan. Je wilt niet om een ​​vertraging schroef die is acht centimeter in lengte met materiaal dat zeven centimeter in dikte bedraagt ​​gebruiken. Meet altijd de materialen die bedoeld zijn verbonden, de lengte van de vertraging schroeven worden gebruikt niet meer dan de helft van de totale dikte van deze meting zijn. Bijvoorbeeld, als uw materiaal bedraagt ​​10 inch dik, vervolgens met behulp van een vertraging schroef die is vijf inches lang zullen meer dan voldoende voor uw behoeften. U kunt echter iets langere schroeven te gebruiken als het voltooide project zal worden onderworpen aan meer dan normaal gewicht of het gebruik. De dikte van de houtdraadbouten ook zaken. Als ze te dik kunnen ze gemakkelijk splinteren je materiaal.

Omdat houtdraadbouten niet hetzelfde als normale schroeven, zijn ze niet geïnstalleerd met exact dezelfde gereedschappen. De zeshoekige hoofd van een achterstand schroef betekent dat u een speciale, zeshoekige bit nodig hebben om ze te installeren, draai ze, of te verwijderen. Met behulp van een tang of een sleutel kan de klus te klaren, maar het zal nooit zo veilig zijn als het zou worden met behulp van een aangedreven apparaat.

Dit betekent niet dat gebruik van een hamer, maar verwijst naar hoe je werkelijk de schroef te installeren. De meeste andere typen schroef kan langzaam worden geïnstalleerd. Een schroef lag echter het best geïnstalleerd in een snelle burst. Dit voorkomt dat de schroef uit wiebelen te veel en versplinteren het hout.