4 tips voor het afdichten van propaantank fittings

1. Het toevoegen van een nieuwe verbinding

2. Aansluiten van de slang

3. Instellen van de Fitting

4. Bescherming van de Propaan Tank Fittings

Wanneer u solliciteert propaantank fittingen om je tank, moet je een groot deel van de zorgvuldigheid. Propaan is zeer vluchtig en explosief, en slechte verbindingen kunnen toestaan ​​dat het gas uit te lekken in de omringende atmosfeer. De inrichting die het meest gewoonlijk gebruikt om de gasleidingen om de tank vast staan ​​bekend als klemkoppelingen, en de volledige aansluiting van deze armaturen moet worden dat gas niet kan ontsnappen via de zijkanten waarborgen. Om dit te doen, is het noodzakelijk om ervoor te zorgen dat u een veilige afdichting toe te voegen aan de propaantank fittingen.

Als u een nieuw propaantank, zal je waarschijnlijk een compressie fitting die wordt geassocieerd met de propaantank. Als er niet een, dan kunt u eenvoudig bestellen compressie propaantank fittings van een ijzerhandel. De montage moet veilig worden verzegeld op de tank. Begin de installatie van de propaantank armaturen door het wikkelen van een aantal teflon tape rond de schroefdraad van uw tank. Dit moet toelaten om een ​​goede afdichting te krijgen op uw montage, zelfs als de verbinding is iets te groot. Duw de compressiefitting stevig op de tank.

U kunt dan uw gasleiding, en sluit deze in de fitting. Duw de slang volledig in de fitting, en houd deze vervolgens op zijn plaats door het draaien van de fitting afdichting met je vingers. Als u het toevoegen van een aantal lijnen in een keer, sluit de slangen en sluit licht voordat u de verbinding met behulp van een sleutel af te dichten. Bij enkele typen propaan tank, zoals gebruikt in boten, is het noodzakelijk om een ​​adapter te hechten aan de afdichting te voltooien. Dit kan in de vorm van een O-ring of dergelijke verbinding. Draai de O-ring, en dan bevestig de propaantank fitting over de top.

Propaantank armaturen komen in een aantal verschillende stijlen, en dit kan betekenen dat je nodig hebt om de armaturen anders te behandelen. Bijvoorbeeld, sommige straight-through klemkoppelingen zijn soms te kort om van de propaantank (op een camper of boot) door naar de interne lijn gas. Het kan nodig zijn om de grootte van het gat aan te passen, en vervolgens af te dichten met behulp van duct tape of iets dergelijks. Het is belangrijk om niet te kalefateren of andere zeehonden gebruiken in de buurt van de klemkoppelingen.

Zoals propaantank armaturen zijn bedoeld om te voorkomen dat gas lekken, is het essentieel dat je ze behandelen met de nodige zorgvuldigheid. Een van de belangrijkste dingen te vermijden is het gebruik van hechtmiddelen op het oppervlak van de fitting zelf. U kunt gebruik maken afdichtingstape, maar elke vorm van breeuwen, metaal seal of vergelijkbare chemische apparaat is niet aan te raden. Dit komt door de kans dat het afdichtmiddel de propaan tank fittingen kunnen aantasten. Daarnaast moet je proberen te voorkomen dat het plaatsen van de armaturen in de buurt van een zeer heet oppervlak. Dit kan soms leiden tot compressie los. Houd de tank en de armaturen zo ver van mogelijke warmtebronnen mogelijk.