4 tips voor het aanbrengen van automotive lak

1. Keuze van Material

2. Harder en verdunners

3. Bereiding

4. Application

Effectieve toepassing van automotive lak is essentieel voor het produceren van een professionele afwerking op alle lichaam reparaties automotive. Geschilderde panelen moet altijd correct worden opgesteld en een volledige dekking van de basiskleur moet ook worden toegepast voordat de lak proces kan beginnen, maar als je eenmaal klaar bent om de lak toe te voegen, houdt deze vier tips in het achterhoofd om de beste baan mogelijk te doen zijn.

Hoewel het verleidelijk om een ​​goedkoper product te gebruiken kan zijn, is het sterk aanbevolen dat u een gevestigde merknaam te gebruiken bij het kiezen van automotive lak voor uw voertuig. Afwerkingen die het budget einde van de automotive markt vertegenwoordigen hebben de neiging om slechte kleur wedstrijden te produceren zodra de blanke lak wordt toegepast. Bovendien zijn veel low-cost lak producten hebben een lage weerstand tegen overmatig zonlicht of vocht. Hierdoor ontstaan ​​in het materiaal afstompen gedurende een periode of, nog erger, eigenlijk afpellen van het voertuig.

Altijd proberen om een ​​toonaangevend merk van de basiskleur ook gebruiken. High-end producten zorgen voor een goede hechting, uitstekende kleur wedstrijden, en het materiaal een lange levensduur.

De meeste automotive lakken nog steeds bedienen met behulp van de traditionele twee-pack systemen die een compatibele verharder vereisen en dunner te korte droogtijd en effectieve stroom vestigen van een professionele standaard spuitpistool. Over het algemeen worden de meeste tweecomponenten heldere bekledingen automotive gemengd in een verhouding van twee delen lak op één deel verharder. Eenmaal gemengd, kan tot 10 procent verdunner worden toegevoegd om een ​​goede doorstroming stellen. Vraag altijd om een ​​technische fiche bij de aankoop van auto-lak, zodat u zich volledig bewust zijn van de juiste mengverhouding.

Alvorens automotive lak, controleert basiskleuren volledig uitgehard om het risico van chemische reacties te voorkomen. Gebruik een verf zeef tijdens het toevoegen lak het spuitpistool het mengprodukt van elke stukjes vezel, stof of gruis ontdoen. Dit zal bijdragen tot een schone afwerking die weinig in de weg van het polijsten of vuil te verwijderen zodra een voertuig is geschilderd vereist.

lopen altijd een tack doek over het oppervlak van de basiskleur voor het aanbrengen van automotive lak. Dit zal alle vreemde voorwerpen van het oppervlak van de geschilderde paneel verwijderen evenals het bevrijden van de basiskleur van metalen deeltjes die een verf aureool kan veroorzaken als onbeheerd achtergelaten.

Spuit altijd verticale panelen van de bodem, werk je weg naar de top in een ritmische manier, om ervoor te zorgen dat elke toepassing kruist de vorige met ongeveer twee duim. Horizontale panelen, zoals een kap, geschilderd moeten worden van de ene kant naar de andere. Begin nooit in het midden zo droog randen zullen vormen voordat je de kans om auto-lak van toepassing op alle gebieden van het panel hebben.

Gebruik altijd de eerste laag licht. Dit zal effectief vormen een greep jas die de tweede laag kan houden aan zonder door te buigen of hardlopen. Een laag van ongeveer 50 procent van de dichtheid van de tweede laag wordt aanbevolen. De tweede laag kan volledig worden toegepast, maar probeer niet om het te zwaar lag op om de panelen. Automotive lak heeft de neiging om uit te nivelleren om een ​​vlakke afwerking en overtollig materiaal zal opnieuw leiden tot runs of verzakt.

Altijd toestaan ​​voor de aanbevolen droogtijd en de verleiding weerstaan ​​om vlakke en polijsten lak tot het materiaal volledig is uitgehard.