4 tips bij het gebruik van glasvezel doek en hars

Tip 1 – Dood de Rust!

Tip 2 – Maak een Mold

Tip 3 – Snijd de doek voordat toepassen Resin

Tip 4 – Heb je al een Aceton Solvent Handy

Glasvezeldoek en hars reparatiesets kunnen uitstekende instrumenten om kleine roest of aanrijding schade aan uw auto, vrachtwagen of boot te repareren. Correct gebruik van de kit zal zorgen voor de mooiste en gezondste functioneren resultaat, en sla de kosten van het inhuren van een professional om uw kleine reparatie opdracht te voltooien. Grote reparaties die structurele of dragende gebieden bestrijken het best aan het lassen, omdat de integriteit van de crash-zone van uw auto is afhankelijk van het frame of de structuur, die aanzienlijk zonder voldoende metaal om het te ondersteunen zal worden aangetast.

De meest voorkomende toepassingen voor glasvezel reparatie zijn roest en beschadiging door aanvaring. Het is noodzakelijk om eventuele roest volledig te verwijderen en te behandelen eventuele kwetsbare gebieden alvorens de glasvezeldoek en hars. Als roest hangen onder de oppervlakte van uw reparatie, zal het weer de kop opsteken en vragen meer tijd, aandacht en geld, meer van de structuur van uw voertuig te vernietigen in het proces. Gebruik een metalen borstel om roest te verwijderen, en een roest omzetten primer voor de behandeling blootgesteld schone metalen en geschraapt roestig metaal. De primer converteert roest zwarte roest, een uitgehard materiaal dat bestand is tegen verdere oxidatie en roest schade. Zonder deze stap, zullen alle reparatiepogingen op roestige of blootgestelde metalen uiteindelijk roesten.

Als je repareren van een paneel dat niet dragende, maar heeft een aanzienlijke hoeveelheid integriteit verloren, maakt een plastic of kartonnen mal onder het glasvezel. Een matrijs zorgt ervoor dat de vorm van de nieuwe pleister overeenkomt met de vorm van het huidige paneel. Als er een groot gat dat reparatie nodig heeft, en het is toegankelijk vanaf de achterzijde, probeer het plaatsen van tape over de achterkant van het gat naar structurele steun voor de glasvezel reparatie te bieden, terwijl de hars ondergaat.

Glasvezeldoek flexibel wordt nadat de hars wordt aangebracht, maar het wordt ook moeilijker te snijden, en de klok zodra de hars wordt toegepast loopt, de harder moet spoedig daarna volgen, terwijl de hars nog nat. Het beste is om de glasvezeldoek snijden voor het begin van de hars proces. Als u het doek in de exacte vorm die u nodig hebt, terwijl het droog is niet kan krijgen, dat is ok: gewoon knippen een stukje stof dat iets groter is dan wat je denkt dat je voorafgaand aan het aanbrengen hars nodig hebben, en vul de laatste hand aan vormen van het weefsel wanneer de hars in, maar voordat het hardingsmiddel wordt toegepast.

Hars is rommelig bedrijf, en kan een puinhoop van je handen, kleding, en de werkplek, evenals delen van het voertuig waar de reparatie niet nodig is te maken. Zorg ervoor dat je kleding je het niet erg verpest dragen, houden veel vodden rond, en hebben een aceton oplosmiddel bij de hand om te zorgen voor de puinhoop daarna nemen. Gebruik de juiste voorzichtig bij het omgaan met een oplosmiddel, kan als velen van hen zeer schadelijk voor de huid, ogen en longen. Volg alle veiligheidsvoorschriften aanbevelingen vermeld op de verpakking.