4 stappen om aan de groeiende peterselie binnenshuis

Groeiende peterselie binnen een haalbare procedure die gemakkelijk wordt uitgevoerd door een zorgvuldige tuinier. Peterselie is een uitstekende aanvulling op een indoor kruidentuin, want het is winterhard en kan worden gebruikt in bijna elk gerecht als een ingrediënt of garnituur. Peterselie is perfect voor vensterdoos planten naast alle andere kamerplanten die u verhogen. Dit artikel geeft u stap voor stap instructies uitleggen hoe je peterselie propageren uit zaden.

Kiemende zaden peterselie is monotoon traag en is het best uitgevoerd door het gebruik van de meest levensvatbare zaden die degenen die minder dan vijf weken oud zijn, zijn uitgevoerd. Om het proces te versnellen, genieten van de zaden in warm water gedurende 24 uur voor het planten. Wees niet bang als de zaden open te breken en de spruit zijn, dit is een goed teken, heb je zeer verse zaden!

Kies een vaste container uw peterselie groeien, dat een bodem draagvermogen van ten minste één gallon. Vul de bodem inch van de container met grind voordat topping het af met een voedingsrijke potgrond. Het beste is om een ​​organische potgrond die tijd release meststof heeft te kiezen. Op deze manier weet u dat uw planten zijn in gezonde bodem, dat is geladen met voedsel.

Strooi uw peterselie zaden van meer dan de voorbereide container en bedek de zaden met een dun laagje van de potgrond. Zorg ervoor dat u de zaden vochtig houden, overwegen ze te bedekken met een laag plastic folie om de luchtvochtigheid te verhogen. Vergeet niet dat kieming is uiterst traag, spruiten verschijnen binnen drie of vier weken.

Bij zaailingen ontstaan, zullen ze voorzichtig zorg nodig hebben als ze gaan tot wasdom te komen. Zodra de spruiten komen twee of drie centimeter in hoogte moet u dun de zaden om vrij te maken ruimte voor uw volwassen planten wortels. Dun de zaailingen op basis van wat wordt voorgeschreven door het zaad pakket waarin uw peterselie zaden werden aangekocht.

Als de zaailingen rijpen, moet u niet vergeten om ze vochtig, maar niet drijfnat te houden. Overwegen een verstuiver de bladeren en bovenste laag van de bodem op een dagelijkse basis mist. Een lichte mulch van vermalen bladeren of grasresten zal helpen vocht vasthouden als je niet in staat om water te zijn op een dagelijkse basis.

Peterselie binnen gekweekt kan een beetje spichtig zijn in vergelijking met peterselie die buitenshuis wordt geteeld vanwege het verschil in lichtniveau. Als u zich zorgen over maakt, overwegen de aanschaf van een kleine groei licht om het natuurlijke licht dat de plant krijgt te vullen.

Bevruchten peterselie om de andere week tijdens het water geven, het is het beste om een ​​vloeibare meststof te gebruiken. Afgezien van de bevruchting, peterselie is vrij gemakkelijk te verzorgen. Het belangrijkste element voor peterselie is vochtige grond en volle zon. Zolang je deze voorwaarden kan behouden, zal peterselie gedijen in uw huis.