4 meest voorkomende houtbeitel technieken op basis van het type project

1. voorbewerken Out

2. Carving Inleg

3. Figuur Carving

4. Paring

Met behulp van een houten beitel om hout te snijden is een van de oudste traditionele vaardigheden die nog steeds veel wordt beoefend. Met behulp van een houten beitel is een kunst, maar het kan gemakkelijk worden beheerst door degenen die bereid zijn de voorkomende soorten hout beitel technieken te leren, en die met het geduld te oefenen. Het type houtbeitel u gebruikt is afhankelijk van uw project en het uiteindelijke doel, maar als je leren hoe je hout beitels te gebruiken, dan is een aantal veel voorkomende technieken zullen u helpen ongeacht het type project dat u bezig bent.

Voorbewerken out is de meest voorkomende vorm van vaardigheid. Het wordt gebruikt om het begin vorm van het project, dus alle soorten projecten Gebruik basistechniek als hun begin. Het is niet een delicate techniek, omdat het gaat strippen van alle ongewenste hout. Voor dit soort werk, een grote beitel en een hamer of een hamer nodig. Een rubberen hamer is het instrument bij uitstek, want het heeft een zware impact die niet verspreiden, waardoor het een accurate staking, wat handig kan zijn bij het verwijderen van hout. De beste manier om deze techniek te leren is net zo veel als je kunt oefenen. Zodra u de basis voorbewerken out techniek hebt uitgevoerd, bent u klaar om uw grote houtbeitel veranderen voor een lichtere.

Eén van de meest ingewikkelde carving technieken werken inlays. Dit omvat het verwijderen hout van het centrum van een vorm om het plaatsen in een ander materiaal. In het verleden zou dit glas of metaal, maar tegenwoordig kun kunststoffen, elektronica en glasvezel toevoegen aantal inlays. Deze delicate werk bestaat uit het verwijderen van hout, maar je moet een heel klein beitel om het te doen. Neem de beitel en tik voorzichtig plakken van hout uit de binnenkant van de vorm, met behulp van alleen je hand als je snijden zachte houtsoorten.

Figuur, of reliëf snijwerk omvat het verwijderen van de rand van het hout in orde het ontwerp uit te brengen. Het hout dat wordt verwijderd wordt weggegooid, zodat het cijfer naar buiten springt van het centrum van het hout. Kleine beitels worden ook in dit ontwerp, maar het is een van de technieken lastiger te beheersen, als slip vaak resulteren in het gehele beeld worden geruïneerd.

Net als inlay carving, wordt deze techniek gebruikt om hout weg te snijden van de vorm die u snijden. Dit type gravure omvat een beitel die in twee handen kan worden vastgehouden, en de vlakke zijde van de houtbeitel licht gebracht over het oppervlak van het hout, waardoor slechts een langgerekte strook of scheren van hout uit de vorm wordt verwijderd. Je moet een techniek genaamd zijdelings snijden als u wenst om hout te verwijderen tegen de korrel te gebruiken, anders kun je serieus het stuk dat u werken aan beschadigen.