4 kas irrigatiesystemen

Gieter

Tuinslang

Kassen zijn perfect voor het hele jaar door planten en groenten, maar natuurlijk kassen geen contact met neerslag niet. Iedere kas heeft een soort van besproeiing, van de meest elementaire tot de meest geavanceerde.

De eenvoudigste van de kas irrigatiesystemen is de hand-held kan. Het is ook heel effectief in dat je kunt het water te krijgen om te gaan waar het vooral nodig is met moeilijk bereikbare gebieden van de bodem. Terwijl de gieter is lichtgewicht en eenvoudig te gebruiken, wordt het al snel onpraktisch als de grootte van de kas en de planten binnen te verhogen. In het algemeen kan het water het best gebruikt op de kleinste kassen.

Nogmaals, de slang is een van de meest eenvoudige en minst dure manieren om water planten in een kasomgeving. Het probleem ligt bij het verkrijgen van het water waar het het meest nodig is. Met slangen is de bladeren die de neiging hebben de meeste vocht dan de bodem en roots. Voor kleinere kassen, maar de slang kan zeer effectief zijn. Voor grotere kassen, kan het al snel onpraktisch geworden.

vernevelaars

Een mister systeem werkt door het vrijgeven van kleine druppeltjes water over de toppen van de planten. Dit zorgt ervoor dat de bladeren te koelen, terwijl het toch al het water dat nodig is. Het water intermitterend vrijgegeven gedurende de dag, maar het systeem is niet zonder problemen.

Temperatuurregeling en droogte kan een probleem zijn, omdat deze eenheden worden opengelaten een groot deel van de tijd. Het is ook van essentieel belang dat de apparatuur is in goede staat te allen tijde. De kleine gaten in het mondstuk kan vaak verstopt raken, zo niet regelmatig gecontroleerd en schoongemaakt.

Seep Slangen

Net als bij de tuinslang, een sijpelen slang heeft duizenden kleine gaatjes die het mogelijk maken het water af te voeren uit de lijn. Deze zijn meestal begraven ongeveer 2 tot 3 inch onder de grond, waardoor het water te komen over de lengte van de slang.

Seep slangen staan ​​bekend om hun efficiëntie. Het kan een regelmatige toevoer van water aan de planten te genereren en zeer weinig verliezen aan verdamping. Ze verminderen ook de kans op schimmel en meeldauw opbouwen als een sijpelen slang zal de bladeren niet teveel water. Dit is goed voor wortelvorming, zoals wortels zoek naar beneden in plaats van opzij voor hun waterbehoefte.

De keuze van de kas bewateringssysteem zal grotendeels afhangen van de grootte van de kas en de soorten planten gekweekt. Degenen met een eenvoudige kas en huishoudelijke fruit zal waarschijnlijk wegkomen met een gieter of slang. Als u hebben grotere ambities of commerciële bedrijven kijken naar iets geautomatiseerde dat kan voldoen aan uw behoeften.