4 gemeenschappelijke problemen met een olie-oven mondstuk

corrosie

versleten onderdelen

klompen

Kromtrekken en Shifting

Een ding dat kan slijten of zelfs verstopt raken in uw verwarmingsinstallatie is de olie-oven mondstuk. Dit is de werkelijke toevoerleiding einde aan de verbrandingskamer in de oven, en als verstopt kan het apparaat veroorzaken niet aan te zetten of warmte.

Grotendeels uw olieoven nozzle is alleen maar een focus van belang of twee keer per jaar bij regelmatig onderhoud aan uw oven werking. Dit mondstuk is de werkende einde van uw brander montage en kan maken of breken de manier waarop uw huis verwarmen unit functies en werkt.

Tijd veranderingen in temperatuur van warm naar koud omgeving verandert dichtbij en rond de olieoven mondstuk kan ophoping van resten en zelfs corrosie van het metaal leiden. Dit kan de sproeiers efficiëntie en output te bewerkstelligen en het veroorzaken van uw oven niet niet aan te steken of om voldoende brandstof tijdens het stoken.

Kijk goed naar uw olie oven pijp met behulp van een lichte en controleren voor elk type van grijs of zwartachtig gekleurde opbouw ontwikkelen rond de sproeikop. Vind metalen borstel om deze uit het metaal te verwijderen als je voorzichtig niet dicht het gat in het proces. De meeste nozzles zijn gewoon schroef op apparaten en kan vrij gemakkelijk te verwijderen en te vervangen, moet u het even welke lijnen die naar het centrum waar alle lijnen samenkomen komen niet om te buigen.

Samen met de olie-oven mondstuk. U wilt er zeker van de lijnen zelf niet doorboord of roestende op welke wijze dit zal ook uw brandstof inname en veroorzaken probleem te bewerkstelligen met verwarming. Andere onderdelen die gedragen kan worden zijn de piloot en ontsteker, kunnen deze ook corrosief opbouw op hen, of om oude en falen.

Vreemde zwarte deposito’s kunnen verzamelen over uw olie-oven nozzle en de verschillende onderdelen in de tijd en zijn bekend om verstopping van de hoofdlijn veroorzaken. Het houden van uw brander onderdelen schoon en vrij van corrosie en op te bouwen kan helpen bij de betrouwbaarheid en stabiliteit van uw oven. Vervang uw mondstuk tussen de seizoenen, indien mogelijk, of op zijn minst de tijd nemen om er zeker van al deze interne componenten schoon zijn van corrosieve opbouw.

Het metaal van uw olie-oven mondstuk daadwerkelijk kan vervormen na verloop van tijd, waardoor de toevoer van brandstof tot inconsistente of zelfs verkeerd geworden. Uit kant van de werkelijke materiaal kromtrekken van verwarming en koeling, onderdelen kunnen ook verschuiven in sommige gevallen na verloop van tijd, zodat ze niet line-up van de brander op de juiste oorzaak niet naar behoren functioneert.

Als de werkende einden van de olie-oven nozzle en andere lijnen komen in de brander te krijgen gebogen niet in de lijn dit kan ook problemen met de brander verlichting juist veroorzaken. Dit kan gebeuren tijdens onderhoud waardoor de piloot met de rest van het systeem kan stellen van een juiste uitlijning. Er zijn vele merken en modellen van ovens en ze hebben allemaal een iets andere brander. Zorg ervoor dat u verwijzen naar uw service manual bij de voorbereiding van het onderhoud wijzigingen aan te brengen of het doen van service.