4 borden de radiator fan riem aan vervanging toe

Lawaai

Hoe Taut Is de Belt?

Visuele inspectie

pinholes

De koelventilator gordel houdt de koelventilator draaien en helpt koele lucht kan circuleren, evenals het voeden van andere componenten. Als het zijn werk niet goed doet, kan dit leiden tot verminderde prestaties en oververhitting van de motor. Er zijn een aantal indicatoren dat uw radiator fan riem moet misschien worden vervangen. Als u ervoor zorgen dat u aandacht besteden aan hen, zul je niet plotseling geconfronteerd worden met een gebroken ventilatorriem of links strandde op de kant van de weg.

Radiator fan riemen zullen soms slijten, en met oudere voertuigen moeten ze worden vervangen om de 50.000 mijl. Als u een piepend horen van de motor, is het een goed teken dat de koelventilator band slijt. Je zou alleen maar horen wanneer u de auto te starten, en het kan alleen maar duren voor een paar minuten. Wees ervan bewust dat dit zal toenemen in de tijd, net als het volume.

De oorzaak hiervan is het slipt op de poelie. In het algemeen zal dit worden veroorzaakt door corrosie van de koelventilator riem. U kunt sprays dat de slipt stopt kopen, maar dit zijn slechts korte termijn fixes. De enige oplossing is om de band vervangen en dat de spanning op de nieuwe goed is.

Als de riem slipt een groot deel, is de kans groot dat het niet zo strak als het ooit was. Het kan strekken zich uit over de tijd, en wanneer dat gebeurt zal de band vervangen moeten worden. De manier om dit te controleren is door te trekken aan de riem. Met een goede radiator fan band zal er heel weinig te geven. Duw de V-snaar met de duim. Als het te gemakkelijk geeft en reist te ver, dan zul je nodig hebt om het te vervangen, aangezien zij zal worden uitglijden op de katrollen en niet de productie van voldoende stroom.

Je moet een radiator V-snaar te vervangen als er een groot deel van rafelen of scheuren op de band. U kunt dit controleren met een visuele inspectie. Gebruik een zaklamp en een kleine spiegel te kijken naar de onderzijde van de band. Als er meer dan twee spleten per inch op de band, dan is de beste professionele advies is om de band te vervangen. Doe dit onmiddellijk als een van de scheuren werking dieper dan de helft van de dikte van de band, aangezien deze op elk moment kan breken.

Je moet ook kijken uit voor het wrijven en gens op de band, die een sterke indicatoren dat de koelventilator band is erg versleten en moet worden vervangen.

Wanneer u de koelventilator riem inspecteren, zou u goed te observeren een aantal hobbels en gaatjes. Deze geven aan dat een of andere manier vuil komt tussen de poelie en de riem. Als er slechts een paar, is dit geen grote zorgen. Als er een flink aantal van hen, dan is het tijd om de band te vervangen. Ook als u geen schaafwonden plek op de gordel, moet u overwegen het veranderen van de band voordat ze erger worden.