4 beste plaatsen om een ​​radon detector gebruiken

1. Radon detector in laaggelegen Places

2. Radon detector in matig verhoogd Places

3. Het plaatsen van Radon Detector with Care

4. Met behulp van Radon Detector zonder discriminatie

Een radon detector is een radon het testen van het apparaat. Radon is een in de natuur voorkomende gassen in het milieu. Echter, in tegenstelling tot andere gassen, radon zet een gezondheidsrisico voort. Dit komt vooral omdat het een radioactief gas. Dit gas wordt in het milieu wanneer uranium-rijke bodem of rock is doorgedrongen. Radon is een gevestigde kankerverwekkende stof, dat wil zeggen voortdurende blootstelling aan dit gas kan kanker veroorzaken onder de mensen. Longkanker is een van de meest voorkomende vormen van kanker veroorzaakt door radon gas dat is reukloos en onzichtbaar. Radon kan worden opgespoord met radon testkits of radon detectoren.

Een aantal handige aanbevelingen voor het gebruik van radon detector zijn hieronder opgesomd

Het is heel moeilijk om precies te wijzen een locatie die kwetsbaar is voor het behoud van hoog gehalte aan radon. In feite kan radon niveaus aanzienlijk verschillen op het terrein van een gebouw. Radon kan een huis binnen van de onderliggende bodem. Thans wordt aangenomen dat radon het meest waarschijnlijk in de hoogste concentratie in het laagste of laaggelegen gebieden van het huis. Zo kunt u radon detectoren plaatsen langs uw kelderverdieping.

Als u van plan bent om de radon detector gebruiken in elke kamer van het huis, zoeken naar het laagste punt in die kamer. Radon waarschijnlijk een gebouw binnen via een laaggelegen scheuren of openingen gemaakt ontluchtingsleidingen of riolering verbindingen. Als deze mogelijke toetreding punten aanwezig zijn, plaatst u de radon detector langs dergelijke openingen.

Een radon detector is effectiever wanneer geplaatst over de vloer, maar in sommige kamers is er een angst voor de lezingen wordt verstoord door laaggelegen structuren. Dit omvat vochtige muren die enkele gas gecorrodeerde lekoliepoorten kunnen absorberen. Het is zinvol om de radon detector te plaatsen in een gecombineerde wijze, dat wil zeggen over de vloer en ongeveer 3 tot 5 voet boven de vloer voor een uitgebreide metingen. De verhoogde plaatsing is binnen je ademhaling zone en dus lost eventuele onderliggende angst over radon dat onopgemerkt.

Neem de elementaire voorzorgsmaatregelen om ervoor te zorgen dat de radon detector zorgt voor een nauwkeurige metingen. In de eerste plaats, mag u het radon detector geconfronteerd met een deur die wordt blootgesteld aan een zware as van de wind. De luchtstroom kan de metingen verstoren. Verwijder alle andere object dat warmte of damp of giftige dampen straalt vanuit de kamer.

Het wordt meestal aangeraden de radon detector niet te gebruiken in een ruimte die nieuw is geverfd of objecten bevat met verse, chemische coatings. Deze chemicaliën zijn waarschijnlijk gassen uitspoelen naar de kamer die kunnen reageren met de radon en induceren valse lezingen. Om soortgelijke redenen, niet plaats de detector te dicht bij de badkamer of wasruimte.

Het is een goed idee om radon detectoren te plaatsen onder alle kamers en plaatsen binnen de huishoudelijke lokalen. Laat de plaatsing van radon detector op basis van de bezettingsgraad of het niveau van het gebruik van een huishouden ruimte niet bepalen. Radon kan gemakkelijk reizen naar andere delen van het huis over een periode. Radon concentratie is onafhankelijk van de algemene hygiëne niveau van een kamer of de mate van ventilatie die zij ontvangt. In feite zou radon aanwezig in hogere concentraties in goed verlichte en goed geventileerde ruimten van een huis zijn.

Vertrouw niet op de radon niveau lezingen van je buurman. Zelfs als uw buurman radon detector lezingen geen gevaar wijzen, kan uw huis nog steeds op een risico. Dit komt omdat de kleinste veranderingen in de bodem dichtheid, waterverzadiging en porositeit kunnen verlichten of dempen radon lekkage tot twee aangrenzende ruimten.