3 verschillende log splitter designs

1. Manual Log Splitters

2. Gas Powered Log Splitters

3. Foot Powered Model

Als u een hout te gebruiken kachel of open haard om uw huis te verwarmen, een log-splitter is een wenselijke machine tot uw beschikking te hebben. In plaats van een kloofbijl om brandhout te splitsen, bespaart een hoop tijd niet om je kracht en je zwijgen heen-en investeren in een log-splitter.

Log splitters komen in een aantal rassen, maar ze kunnen meestal worden onderverdeeld in twee soorten: handmatig aangedreven en gas aangedreven. Ook beschikbaar zijn handleiding, voet-aangedreven degenen die ongeveer 1,5 ton kracht uit te oefenen. Zo zijn drie verschillende ontwerpen hier behandeld: handmatig en gas aangedreven van zowel een horizontale en verticale variatie, en de voet aangedreven model.

Manual houtkloofmachines uitoefenen tot 10 ton van kracht en worden bediend met behulp van hydraulische druk. Net als bij een handmatige auto-aansluiting, de exploitant pompt een handvat heen en weer, en daarbij, duwt de log in een log spouwmes. Dit type biedt enorm meer kracht dan een kloofbijl, die full body inspanning om split hout nodig. Een handleiding houtsplijter neemt een groot deel van de beroepsbevolking uit het proces. Natuurlijk, het nadeel is dat je nog steeds elke stam op het apparaat te laden en verwijder de stukken.

Manuele logboeken splitters komen in zowel horizontale als verticale rassen ook. Dit heeft betrekking op de wijze waarop de te splijten hout staan ​​de splitter. In beide gevallen wordt handkracht uitgeoefend door het pompen van een hydraulisch handgreep, maar het verschil in de manier waarop het logbestand wordt geduwd in de splijtwig: zijdelings of verticaal.

Gas aangedreven, elektrische log splitters hebben hydraulica die elektrisch worden aangedreven en doen al het werk voor u. Deze bieden doorgaans meer kracht dan de handmatige variëteit ook. Er zijn gas aangedreven modellen die slechts vier ton van kracht te bieden, maar zij gaan van daar tot 25 ton of meer. Dit, natuurlijk, bevat geen zware industrie modellen – alleen die beschikbaar zijn voor persoonlijk gebruik.

Net als de handleiding rassen, elektrische log splitters werken zowel verticaal als horizontaal, afhankelijk van het model.

Een minder duur, maar nog steeds krachtig model van handmatige log splitter is een voet aangedreven, 1.5 ton versie. Het logboek wordt op de splitsing wig met behulp van de pompwerking van uw voet. Ook dit vergt werk van uw kant, maar het zet geen overmatige druk op je bovenlichaam. Dit model maakt gebruik van een horizontale plaatsing alleen als gevolg.

Je kunt zien zijn er verschillende soorten log splitters, zowel handmatig als gas aangedreven. Verkrijgbaar in zowel horizontale als verticale rassen, heb je verschillende opties als je in de markt voor één. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om uw eigen te bouwen. Houtkloofmachine plannen die u stap-voor-stap door de doe-het-zelf bouwen van proces kan worden online of lokaal gekocht bij een bouwmarkt te vinden. De ontwerpen zijn hetzelfde: handleiding of gas aangedreven, horizontaal en verticaal. Wat je ook beslist, deze machine is erg handig bij de voorbereiding van het koude seizoen.