3 types van thuis air conditioner filters verklaard

Type 1 – Mechanische luchtfilters

Type 2 – geplooide luchtfilters

Type 3 – Elektronische luchtfilters

MERV RATING

Thuis air conditioner filters moeten worden veranderd om de 2 tot 3 maanden, maar het hangt ook af van hoe vaak u uw airconditioning systeem te gebruiken. De algemene vuistregel is niet te wachten tot het stof om zich te vestigen en mat in het filter. Uw airconditioner filter is erg belangrijk om ervoor te zorgen dat je familie ademt schonere lucht en ervaringen minder allergische symptomen. Daarnaast zal een vuile lucht conditioner ook het verhogen van uw verbruik van elektriciteit. Een effectief airconditioning systeem kan worden bereikt met een goed onderhouden filter. Airconditioning filtersystemen zijn ingedeeld in 3 types gebaseerd op het materiaal en de exploitatie; standaard mechanische luchtfilters, elektronische luchtfilters en geplooide luchtfilters.

De meest voorkomende airconditioning filter gebruikt in woningen is de mechanische luchtfilter. Dit type filter maakt gebruik van synthetische vezels aan te boren kleine deeltjes, zoals puin en stof om te voorkomen dat circuleert in de lucht. Koolstoffilters ook gebruik maken van mechanische middelen om zich te ontdoen van vuil in de lucht.

Wegwerp conventionele glasvezel luchtfilters zijn verkrijgbaar in 2 maten, 1 en 2 inch. De meting verwijst doorgaans naar dikte van de glasvezel. Dit type is de meest economische maar is het minst effectief. U kan ook nodig zijn om ze te vaak veranderen omdat de kleefstof coating en mesh dat de lucht deeltjes filtert vaak beschadigd door het schoonmaken.

Geplooide luchtfilters te verwijderen ongeveer 35 tot 40% van de luchtverontreinigende stoffen in huis. Ze zijn effectiever dan andere mechanische luchtfilters omdat ze meer vezels per vierkante inch bevatten tegenover wegwerp glasvezel filters. Hoe meer vezels aanwezig, hoe effectiever het filter is het vangen luchtdeeltjes.

De duurste onder de luchtfilters is de elektronische luchtfilter. Het is ook de meest effectieve filter overvulling stof en vuil in de lucht. Elektriciteit wordt gebruikt voor kleinere moleculen zoals rook, schimmel en huisdier geuren te trekken. Deze filters zijn ook verkrijgbaar in 2 maten als de glasvezel luchtfilters te doen.

Elektronische luchtfilters kan tot 6 maanden, is het meestal verpakt met een voorfilter die grotere deeltjes aantrekt. Echter, er enige controverse over de ioniserende eigenschappen van deze filters. Er wordt gezegd dat gevaarlijke stoffen ozon te produceren.

Anderzijds, elektrostatische airconditioner filters werken door het opladen van de lucht met statische energie die stof en vuil aantrekt. Zij moeten worden veranderd om de 3 maanden en worden vaak verkocht als anti-allergene filters.

Airconditioner filters zijn ook ingedeeld in categorieën door hun MERV ratings. Als je van plan bent om er een te kopen, kijk voor de MERV waardering sticker.

Filters die behoren tot de MERV 7 categorie val grotere deeltjes en bieden standaard efficiency. MERV 8 filters zijn nuttig voor eigenaren van gezelschapsdieren en voor degenen die stof en pollen allergieën. De beste home air conditioner filters zijn die gemarkeerd onder de categorie MERV 11. Deze filters zijn ideaal voor gezinnen met leden die lijden aan chronische aandoeningen van de luchtwegen, of als uw huis heeft een lage kwaliteit van de binnenlucht.