3 types sprinkler riser

Eenvoudige Pipe Stijgers of Nipples

Swing Joint Stijgers

flexibele Stijgers

Een sprinkler stijgbuis eenvoudig beslagset en een pijp die wordt gebruikt om de sproeikop te sluiten op de zijbuis van een sprinklerinstallatie. Een laterale pijp is de leidingen die loopt van de sprinkler klep naar de sprinkler hoofd. Aangezien de meeste leidingen ondergronds begraven, een verbindingsleiding moet verticaal worden geïnstalleerd om de watertoevoer naar de sproeikop te verbinden. Dit aansluitleiding is de sprinkler hoofd. Hier zijn enkele van de meest voorkomende types.

Een tepel is een eenvoudig kort gedeelte pijp. Dit heeft niet alleen betrekking op sprinkler risers, maar elke andere korte buisdeel gebruikt in een verscheidenheid aan toepassingen. Een eenvoudige buis riser is de minst dure type sprinkler riser. Het kan worden gemaakt van metaal, PVC, of ​​ander materiaal om buizen te vervaardigen. Metal tepels hebben een langere levensduur en zijn een stuk moeilijker te breken. Poly cut-off vogels kunnen een goede optie voor een kosteneffectieve laterale buis om het hoofd verbinding sprinkler. Dit type stijgleiding goedkoper dan metaal of kunststof en kan gemakkelijk worden gemonteerd op de sproeikop Ook zonder draadafdichtmiddel.

Swing joint risers laten sprinklers iets bewegen. Meestal professionele loodgieters gebruiken dit soort riser. Omdat de stijgbuis kan de sproeikop iets verplaatst, voorkomt incidentie van breuk veroorzaakt door stress. Het maakt het ook eenvoudiger aanpassing aan de plaats van de sproeikop. Een voorbeeld van een swing gezamenlijke riser is de flexibele arm swing riser. Dit riser heeft een flexibele pijp die twee ellen die hechten aan de sprinkler hoofd en de laterale pijp. Dit riser is niet ontworpen voor rotors dus wees voorzichtig bij het kiezen van welke risers te installeren.

Een ander voorbeeld van een schommel gezamenlijke riser is de stijve arm swing riser. Dit stijgbuis is duurzamer dan degene met een zwenkarm en is bedoeld voor rotor sprinkler heads. Een stijve armzwaai riser kan twee ellen of meer hebben. Dubbele schommel risers hebben twee ellen gevonden op de bodem van de stijve arm en zijn het best gebruikt voor sprinklers dat boven de grond worden verhoogd door een pijp. Triple swing risers hebben drie ellen die een betere kwaliteit van de dienstverlening te bieden dan die van dubbele schommel risers omdat het zorgt voor flexibiliteit van richting aan de sprinkler hoofd. Er zijn ook vierpersoonskamers swing risers die het mogelijk maken sprinklerkoppen te bewegen in elke richting. Dit is de meest flexibele van alle swing stijgers.

Flexibele risers lijken meer flexibele elektrische leidingen. Dit soort stijgbuis bestaat uit een flexibele buis die zowel duurzaam en betaalbaar. Het is echter alleen bedoeld voor gebruik als een stijgbuis voor kleine sprinkler heads. Het materiaal dat wordt gebruikt om het product te produceren is niet bestand tegen zeer hoge waterdruk.

Vóór de aankoop van een sprinkler riser, zorg ervoor om te kiezen welke het beste past bij de sprinkler hoofd op de sprinklerinstallatie. Stijgers zijn niet ontworpen even dus zorg ervoor dat verstandig te kiezen.