3 tips voor het installeren van een ronde schoorsteenkap

Naar aanleiding van deze 3 tips voor het installeren van een ronde schoorsteenkap zal u helpen om waterschade aan metselwerk van uw gebouw en het rookkanaal voering te voorkomen. De aard van de schoorsteenkap nodig is afhankelijk van de bouw en de inrichting van uw schoorsteen uitlaten. Bepaal uw behoeften en krijg metingen voordat u een cap. Plan uw werk tot aan de plaatsing van de schroeven en zorg ervoor dat je alle benodigde materialen.

Er zijn veel verschillende soorten schoorsteenkappen. Ze kunnen worden gemaakt van koper, roestvrij staal, staal of aluminium, maar roestvrij staal is de meest duurzame materiaal. De dop u installeert moet een vonkenvanger of scherm. Dit houdt dieren, puin en regen uit de schoorsteen terwijl het voorkomen van vonken van het bereiken van de dakbedekking. De standaard mesh diameter van 3/4 inch, maar de bouwvoorschriften in gebieden gevoelig voor bosbranden mandaat vaak een smallere diameter van 1/2 inch. Afhankelijk van het niveau van de luchtstroom in uw schoorsteen, kunt u een-ontwerp toenemende vacuüm cap of een pet met een integrale klep selecteren. Wees ervan bewust dat ontwerpen met een turbine kunnen krijgen gummed later door creosoot deposito’s, terwijl het ontwerpen met een dwarsdoorsnede vent niet worden aanbevolen voor open vuur.

1 – Selecteer een geschikte Cap

De kap installatiemethode afhankelijk van het type schoorsteen. Metalen schoorstenen kunnen dubbelwandige of triple-ommuurde zijn. Een met lucht geïsoleerde metalen schoorsteen heeft een luchtlaag tussen de wanden, terwijl een solid-pack schoorsteen niet. Als u koopt een ronde dop om een ​​van deze past, meet de binnendiameter van het rookkanaal voor een goede pasvorm en meet de buitendiameter van de schoorsteen op maat de secundaire dop. Deze stijl van cap zal vaak schuift op of moeten worden aangescherpt met een druk schroeven. Als uw schoorsteen meerdere rookkanalen, meten de buitenkant parameters. De schoorsteenkap moet minstens 5 inches boven de hoogste schoorsteen. Met ronde klei tegel rookkanalen, kunt u een aantal caps installeren door gewoon duwen ze naar beneden in de schoorsteen en breeuwen het gewricht met een 3/8 inch kraal van siliconenkit. Als het rookkanaal eindigt onder de kroon van de gemetselde schoorsteen, kunt u een top-gemonteerde dop met een been kit of beugel nodig hebben.

2 – Selecteer de installatie methode

Controleer de specificaties van de fabrikant of de bevestigingsbeugel wordt met lijm of geschroefd in de schoorsteen met mortel ankers. Als u de dop schroef, gebruik dan 1/4 inch diameter schroeven die 1 1/2 inch tot 1 3/4 inch lang. Plaats de dop flens aan de kroon op de hoogte van de geleidingsgaten bepalen. Ruimte de schroeven ten minste 12 inch uit elkaar met ten minste één aan elke zijde van de kroon. Boor met een 3/16 inch steenboor. Draai schroeven in de gids gaten om de schoorsteenkap te ondersteunen als je werkt rond de omtrek.

3 – Plan en installeren