3 tips voor het afwerken van vezelplaat

1 – Schilderen en kleuring

2 – Snijden hardboard

3 – Powder Coating

Vezelplaat is overal te vinden we kijken. Men kan stellen dat vezelplaat bestaat om afval te voorkomen als het is gemaakt van sloophout en nu wordt gemaakt van oude telefoon boeken, papier en andere tweedehands grondstoffen. Vezelplaat is verkrijgbaar in lage dichtheid, gemiddelde dichtheid en high-density-versies die allemaal hun toepassingen in de echte wereld toepassingen. De meest voorkomende verscheidenheid van vezelplaat is spaanplaat die hoofdzakelijk wordt gebruikt om meubels te maken. Het kan ook worden gebruikt voor het rekken en dashboards. Vezelplaat is niet de meest aantrekkelijke houtproduct bekend voor de mens waardoor het afwerken van een belangrijke stap om het gebruik ervan, maar dit kan moeizaam bewijzen. Het artikel hieronder zal tips en trucs over hoe je goed en veilig vezelplaat kan afmaken bieden.

In veel gevallen kan je jezelf houden van de spaanplaat uiterlijk van vezelplaat, maar schilderen of kleuren van de materialen. Als u van plan bent op het bouwen van een outdoor structuur of een snelle set van planken dan het beëindigen van de vezelplaat is niet zo groot van een deal. Gebruik 120-schuurpapier en zand naar beneden het oppervlak van de vezelplaat. Gebruik een tack doek om het stof deeltjes gecreëerd door schuren dan gewoon schilderen of vlekken op het oppervlak van de spaanplaat te verwijderen. U kunt één of meerdere lagen te gebruiken als het je past.

Hardboard kan worden gesneden, maar dit kan een erg moeilijk proces zijn. Vezelplaat is gemaakt van stukjes hout, papier en andere materialen. Deze deeltjes of vezels van hout worden gecombineerd met chemicaliën, lijmen en andere bindmiddelen en vervolgens ingedrukt om de vezelplaat vormen. Als je kijkt naar het oppervlak of snijd de raad van bestuur zal je merken hoe het verschilt van andere hout.

Cutting vezelplaat kan gemakkelijk leiden tot chips die moeten worden genomen uit het hout. Een deel van de afwerking kan heb je het snijden en dat is lastig. Nadat u uw snijlijnen (beide zijden van het board) trekken er 2 inch brede schilders tape plaats over de snijlijn aan de zijkanten. De band moet 1 inch hebben aan elke zijde van de lijn. U zal de raad om te draaien en snijd het vervolgens direct door de tape.

Dit is een afwerking techniek die is vrij jong ondanks wordt gemaakt in de late jaren ’60. Je meestal gehoord van metaal wezen gepoedercoat, maar vezelplaat kan ook worden bekleed. Poedercoating is het proces van droge verf wordt aangebracht op een oppervlak en gesmolten om een ​​glad oppervlak te vormen. Het eindproduct is gelijk aan 2 lagen gewone verf.

Het item te zijn gepoedercoat wordt ofwel neergelaten in een bed van elektrostatisch kosten gefluïdiseerd poeder of het wordt gespoten op. Dit is een delicaat proces te gebruiken op vezelplaat en moeten professioneel gebeuren. Het gladde oppervlak van de vezelplaat maakt dit proces minder dan kans van slagen. Schuren helpt met het schilderen en vlekken, maar vezelplaat heeft behoefte aan een diepere ondergrond kras om poedercoating effectief te nemen.