3 symptomen van een slechte leirolarm

1. Road Walking

2. Speel in het Wheel

3. Gratis Wheeling

Extra informatie

onderwerpen

Er zijn een aantal zaken die kunnen leiden tot uw voertuig stuur problemen, maar een van de meest specifieke onderdelen die u zou moeten regelmatig controleren van uw rondsel arm.

In parallellogram stuurinrichting systemen, die de meest voorkomende vorm dat voertuig stuurhuizen nemen zijn, het rondsel arm is een van de drie stukken die passen tussen de vier trekstangen te maken van het parallellogram vorm.

(Terwijl de parallellogram systeem is het meest gebruikelijk, zijn er een aantal voertuig stuurstangen dat twee leegloper armen in dienst. Zorg dat u weet hoe uw voertuig in elkaar zit om zeker te zijn dat je de controle naar de oorzaak van uw klachten naar behoren.)

Terwijl de tegenhanger van een leegloper arm, de pitmanarm, hecht aan de stuurinrichting en de overdracht van de bewegingen van de werkelijke stuurwiel naar het centrum koppeling, trekstangen, en uiteindelijk de voorwielen, het rondsel arm is een weerspiegeling van dat. Het fungeert als een scharnierende ondersteuning aan de passagierszijde van het voertuig, zodat het hecht aan het andere uiteinde van de tussenstang en transfers stuurbeweging naar de passagierszijde van het voertuig.

Zodra u de grote rol die de eenvoudige leegloper arm speelt te begrijpen, is het makkelijker om een ​​idee van waar het fout kan gaan halen. Als de volgende problemen of veranderingen zich voordoen in uw voertuig behandeling, konden ze terug naar een leegloper arm die is beschadigd of defect wijzen.

Ook bekend als de weg zwervende, deze enge fenomeen doet zich voor wanneer een voertuig lijkt te dwalen of weven heen en weer op zijn eigen. Als je attent en stevig op het stuur, maar ondervindt weg lopen, zal het echt moeilijk voor u om het voertuig recht te houden.

Als u vermoedens dat het rondsel arm is in slechte staat, kan dit symptoom worden getest onder veiliger en gemakkelijker voorwaarden dan de weg lopen. Terwijl het voertuig nog steeds zit, probeer het verplaatsen van het stuurwiel. Als je het wiel sterk per zijde kan verplaatsen naar de andere kant, zonder veel weerstand, je stuur heeft te veel speling. Terwijl je zeker niet wilt dat uw auto niet meer reageert wanneer je stuurbewegingen te maken, een wiel dat er te weinig weerstand heeft, is ook slecht en een teken dat de leegloper arm is uw probleem.

Dit probleem kan alleen worden waargenomen en getest in een garage of mechanische instelling waarbij de auto moet worden verhoogd, zodat de voorwielen zijn opgehangen van de grond.

Terwijl het voertuig wordt verhoogd, gaat u naar de voorwielen en zonder het manipuleren van het stuurwiel helemaal niet, kijken of het mogelijk is om de voorwielen te verplaatsen van links naar rechts. Als de wielen doen verschuiven heen en weer, het is een teken dat je moet kijken naar het rondsel arm.

Weliswaar omdat de auto stuurinrichting bestaat uit vele delen onderling verbinden, kunnen problemen ontstaan ​​die volledig afhankelijk van leirolarm. Echter, omdat het rondsel arm is zo’n specifiek onderdeel, is het handig als je het kan de diagnose als het probleem op uw eigen en opslaan van een monteur de moeite en de kosten.

Zelfs als je niet een probleem met uw leirolarm vermoeden, zal de reguliere zorg houden goed werkt. Zo worden rondsel armen vaak geïnstalleerd met vet fittingen. Tijdens routine olie controle, gebruik maken van de mogelijkheid om rondsel arm smeernippels smeren met een vetspuit.