3 soorten watermeters verklaard

Type 1 – Verplaatsing Water Meters

Type 2 – Positive Displacement Meters

Type 3 – Velocity Meters

Soorten-Velocity Based Water Meters

1. Single en Multiple-Jet Water Meters

2. Turbine Water Meters

3. Compound Water Meters

4. Elektromagnetische en Ultrasonic Meters

Onder de soorten watermeters zijn die verschillen in de methode voor watervolume te meten en de stroomregeling en meetinrichtingen in de watermeter. Meer informatie over de 4 meest voorkomende vormen van water meter lager.

Type 1 – Verplaatsing Water Meters

Verplaatsing watermeters meten hoeveel water is gevestigd in een bepaalde ruimte boven een vooraf ingestelde tijd. De waterstroom verplaatst de meetinrichting volgens het watervolume in beide gallons of kubieke voet dat door de meter stroomt. Een zuiger of een mutatie schijf regelt de beweging van een magneet die het watervolume register activeert.

Type 2 – Positive Displacement Meters

Positieve verplaatsing meters of PD meters zijn de meest voorkomende watermeters voor woningen en kleine bedrijven. Ze kunnen kleine hoeveelheden water bij lage stroomsnelheden meten met een hoge nauwkeurigheid. De waterleidingen in verplaatsing watermeters variëren van zo klein als 5/8 inch tot 2 centimeter in diameter. Een verplaatsing meter is gemaakt van messing, high-impact plastic en roestvrij staal. De meting register bestaat uit een doorzichtige plastic bubble over de kilometerteller-type of LCD-scherm meter. Voor metingen van minder dan 1/10 van een gallon, wordt een sweep kant ook op meetregister. Deze meters kunnen ook in afzonderlijke eenheden van een flat of appartement worden geïnstalleerd om individueel gebruik water te houden.

Type 3 – Velocity Meters

De snelheid waarmee het water beweegt wordt gemeten door de snelheid watermeters. De snelheid door soortelijk volume van de meter wordt gemeten en omgezet in eenheden van volume, hetzij gallons of kubieke voet. Deze meters kunnen worden gekalibreerd om de nauwkeurigheid van de meting te passen.

Soorten-Velocity Based Water Meters

Enkelvoudige en meervoudige-jet watermeters gebruiken snelheid om water volume te meten. De waterstroom wordt een rotor, die draait met een bekende snelheid ten opzichte van het water snelheid. Deze meters hebben interne zeef roosters te voorkomen dat de sproeiers verstopt met deeltjes in het water. Ze worden gebruikt voor low-volume toepassingen de waaiers geen hoge stroomsnelheden kan weerstaan.

Turbine meters worden gebruikt voor de waterpijp een diameter tot 12 inch breed. Ze worden gebruikt voor high-volume commerciële sites zoals fabrieken en grote kantoorgebouwen, en als controle meters voor secties van een dorp of stad. Brandkraan water meters zijn ook van dit type.

In omstandigheden waarin waterstroom kan variëren van hoge snelheid te laag is, kan een verbinding met de meter nauwkeurig te meten watergebruik. Deze twee componenten meten en een klep om de stroomsnelheid aan elke controle. De turbine meter behandelt hoge stroomsnelheden en een multi-jet meter meet de laagste flow. Het nut reader voegt de aangegeven op beide meters totale waterverbruik te bepalen totalen.

Een paar elektromagneten kunnen waterstroom in of uit het systeem in een normaal “mag meter”, gebaseerd op vloeistof inductie principes. Ultrasone meters sturen geluidsgolven door het water om zijn snelheid te meten, en die afkomstig zijn van een watervolume lezen. Deze worden gebruikt in groot-volume-toepassingen en voor andere doeleinden dan water vloeistoffen.