3 soorten Vochtvreters verklaard

1. Silica Gel

2. Clay Absorbers

3. Calcium Chloride

Vocht absorberende middelen zijn zeer nuttig in huizen, vooral omdat ze de groei van de schimmel en meeldauw te remmen. Schimmel groeit meestal in vochtige gebieden, zoals de kelder, de keuken en de badkamer. Om het probleem van de schimmel op te lossen, kan vocht absorbers geplaatst in pakketten of emmers helpen verwijderen het vocht in een kamer of afgesloten ruimte. Er zijn drie belangrijke soorten absorberende veelgebruikte vandaag, en elk heeft zijn eigen unieke eigenschappen die kunnen worden gebruikt voor verschillende doeleinden absorptie.

Dit droogmiddel wordt gemaakt van natriumsilicaat. Zijn naam kan misleidend zijn, omdat deze vorm van silica is eigenlijk solide, geproduceerd in een kralen of korrelvorm. Silica gel heeft een zeer sterke invloed op aantrekkelijke watermoleculen. Het materiaal wordt gewoonlijk geplaatst in een dampdoorlatende kunststof beurt in luchtdichte verpakkingen te voorkomen dat vocht de andere inhoud vernietigen. Silica gel mag niet worden ingenomen, omdat het een giftige stof, en ervoor te zorgen dat het product niet opgegeten fabrikanten doorgaans plaats een waarschuwing op de kunststofhouder silica gel.

Silica gel heeft een zeer sterk absorberende kwaliteit bij het in kamertemperatuur. Het kan echter geven het water geldt bij blootstelling aan temperaturen dichtbij of hoger dan 40 graden Celsius. Deze vocht absorberende middelen worden meestal alleen gebruikt in producten die in kamertemperatuur worden geplaatst. Aangezien silica gels zijn vrij duur, zijn ze niet geschikt voor grotere gebieden zoals kelders en keukens.

Clay absorbers bieden een goedkoop alternatief voor het absorberen van vocht in een huis of in een andere ruimte waar vocht leidt tot schimmels. Sommige huizen die gebruik maken van bakstenen maken vaak niet beschimmeld omdat het vocht absorberende eigenschappen van de klei te verwijderen de vochtigheid die schimmelgroei toeneemt. Er is één nadeel aan het gebruik van klei-absorberende, dat wel. De vochtopname eigenschap is zeer laag in vergelijking met de andere twee. Voor sterk vochtige gebieden, zijn klei absorbers niet aanbevolen. Andere alternatieven voor klei absorberende middelen omvatten steenkool, houtskool, rotsen, en ruw grind.

Misschien is het beste droogmiddel calciumchloride, een mengsel van chloor en calcium. Het heeft een zeer sterke vochtabsorberende eigenschap dat het een ideale kandidaat voor een hoge luchtvochtigheid vochtopname projecten maakt. Calciumchloride wordt meestal gebruikt in de scheepvaart goederen en heeft een goede baan in droog houden van deze goederen tijdens de gehele duur van de reis.

Voor zeer vochtige kelders, keukens, kasten, kasten, en andere ruimtes, calciumchloride biedt wel effectief vochtopname. Soms kan een elektrische ventilator het ontvochtigen effect van de verbinding een stuk sneller en op grotere schaal te maken. Plaats de ventilator over een emmer calciumchloride, en de beweging van de lucht zal het vocht te laten circuleren boven de verbinding.

Als alternatief kan steenzout ook worden gebruikt in plaats van calciumchloride. Hoewel steenzout is niet zo krachtig, is het zorgen voor een doeltreffend alternatief dat zowel goedkoop en gemakkelijk te bereiken.