3 soorten plantaardige latwerk

1 – Flat Vegetable Trellis

2 – Driedimensionaal Plantaardige Trellis

3 – Planter Box Plantaardige Trellis

Plantaardige latwerk tuinieren is ideaal als u wilt uw eigen groenten te verbouwen in uw plaats, maar je hebt niet genoeg ruimte. Er zijn een heleboel van groenteplanten die goed kunnen groeien in dit type structuur dus je hebt een veel keuzes over wat te planten. Trouwens, hekjes zijn ideaal in die gebieden of objecten in uw tuin, dat ongewenste zoals vuilnisbakken of een composthoop zijn. Bovendien, latwerk tuinieren is niet zo moeilijk. Je hoeft alleen maar een plant die kan klimmen en installeren van de juiste structuur voor het soort groente die je van plan bent om te groeien te vinden. Hieronder zijn enkele van de hekwerk structuren die ideaal zijn voor populaire groenten zijn.

Dit type van latwerk, ook wel bekend als de muur latwerk, is ideaal voor het sluipende groenten zoals erwten, komkommers, courgettes en pole bonen. Deze structuur is zeer populair omdat het stevig en dik en het gewicht van verschillende soorten wijnranken en fruit ondersteunen. Een vlakke latwerk is ook zeer flexibel omdat je het groot of klein kan maken, afhankelijk van de grootte van uw ruimte en uw gekozen plant. Als u geïnteresseerd bent in het kweken van pole bonen, moet je een groot hekwerk te maken, omdat deze plant zo hoog als 15 voet kan groeien. U kunt hout, plastic of metalen materialen te gebruiken voor deze latwerk, op voorwaarde dat het materiaal dat u kiest de aard van de groente die je wilt groeien kan ondersteunen.

Dit soort hekwerk is meer de volksmond bekend als de obelisk hekwerk. Het vereist veel ruimte en is ideaal voor landscaping. Deze piramidale of tipi-type hekwerk kunt u verschillende soorten groenten te verbouwen op elk van de zijkanten. Er zijn echter bepaalde soorten planten die alleen groeien op dit type structuur. Tomaten, pepers, pompoenen en meloenen groeien goed in kooien of tepee stijl trellises;. Bij gebruik van een driedimensionale trellis, is het belangrijk om een ​​afzonderlijke houder of sling per gewas maken. Veel wijnranken of planten kunnen het gewicht van hun vruchten niet vast te houden. Individuele wiegen of stroppen ook toestaan ​​pompoenen, meloenen en squash te groeien echt groot. Materialen die vaak worden gebruikt voor driedimensionale structuren omvatten metaal en hout, in het bijzonder kersen en cederhout.

Voor huiseigenaren die geïnteresseerd zijn om een ​​moestuin te groeien zijn, maar hebben slechts een kleine ruimte beschikbaar is, het beste type van latwerk is de bak. Het is zeer gemakkelijk om groenten te kweken met een bak met een horizontale latwerk of rooster bevestigd aan één kant. Zelfs als je alleen hebben een kleine patio, dek of zelfs een venster, kunt u uw eigen groente verbouwen gebruik van dit type hekwerk. Niet alle kruipende planten goed groeien in een bak. Selecteer een groente die niet groeit erg lang, noch heeft zeer diepe wortels. Sommige planten die geschikt zijn voor dit soort hekwerk omvatten boterbloem squash, eikel squash, en miniatuur pompoenen.