3 soorten multiplex vergeleken

Interieur en exterieur Multiplex

Marine Plywood

structurele Multiplex

Als u op zoek bent naar triplex, dan zul je weten dat er een groot aantal verschillende soorten en kwaliteiten van deze houtsoort. Onder multiplex betekent simpelweg een houten plank die is gemaakt van een aantal houten platen samengevoegd. Vanwege de verschillende aantallen vellen, kan multiplex die bestemd zijn om buiten en enkele die zijn bedoeld voor gebruik in hebben. Het is belangrijk om alles over de verschillende soorten hout weten voordat je een aankoop doet, omdat deze van invloed kan zijn waar u in staat om het hout te zetten zal zijn, en hoe u het kunt gebruiken in uw huis.

Er zijn een aantal van de bossen, die speciaal zijn gemaakt voor het installeren op bepaalde locaties op een normaal huis of verblijfplaats. Interieur multiplex is uitsluitend intern worden gebruikt, omdat zij geen coating krijgen zodat ze bestand zijn tegen water en vocht. Hun soort bindmiddel betekent dat ze alleen kunnen worden gebruikt in gebieden zonder veel vocht, dus je zou niet in staat zijn om ze te gebruiken in de badkamer, bijvoorbeeld, of bij het monteren van een patio of dek.

Exterior triplex is verbonden met een veel resistenter lijmsoort die volledig kunnen weerstaan ​​vocht en vocht. Het is niet ontworpen om gebruikt te worden in een zeer vochtige plaats, zoals de rand van een zwembad, maar er zijn verschillende hardheden van het exterieur van triplex, de meest voorkomende zijn CDX. U kunt ook in staat zijn om duurdere houtsoorten, zoals de Lumber Core, dat is zeer duur, en heeft een fineer bescherming, zodat het buiten kan worden gebruikt kopen.

Als u wilt dit soort hout te plaatsen op een boot, dan zul je hout moet met een speciale indeling. De lijm is hier sterker zelfs dan de uitwendige triplex, dus je kunt het gebruiken op de mariene ambachten, in kelders, of zelfs bij het maken van tuinmeubilair. Dit type van multiplex heeft alleen een rang, maar je kunt het gebruiken zowel intern als extern, maar het is duurder dan de standaard interne of externe multiplex. Deze houtsoort kan worden gemaakt met behulp van melamine processen, die samen omvat het fuseren van de platen met behulp van warmte, en gaf het een hars finish.

Dit type van triplex is ook erg sterk, omdat het nodig is tijdens het bouwen en opknappen van het werk. U kunt structurele multiplex gebruiken als u iets wilt bouwen, zowel intern als extern, hoewel het hout erg goedkoop op zoek zal zijn, en is bedoeld om te worden bedekt met een andere laag van iets om het te beschermen. U wilt dit soort multiplex gebruiken als u van plan bent om een ​​houten kern te maken voor een structuur, of moet het ondersteunen van bossen achter een pleister muur, bijvoorbeeld. Deze houtsoort is niet geschikt voor gebieden die zeer nat. –