3 snelkookpan pakking onderhoudstips

3. Store met deksel Upside Down

5. Restauratie Tips

De onderdelen van een snelkookpan zijn de pot, het deksel en de pan pakking. Het hebben van een snelkookpan is een handig apparaat voor de keuken dat de kok in de keuken helpt. Nochtans tijd kunnen er schade aan de onderdelen van de snelkookpan bijzonder op de pakking dat vervanging vereist. De pakking heeft een rubberen daarin. Warmte, vocht en de druk van het koken kan scheuren of beschadiging van de rubber. Dit zal een onvolledige afsluiting van de snelkookpan deksel te creëren. Het is de pakking de snelkookpan van luchtlekkage vanuit de zijkanten beschermt. Het is duidelijk dat de snelkookpan pakking regelmatig worden gecontroleerd om ervoor te zorgen dat het in goede conditie om ongewenste ongelukken te voorkomen.

1. Reinig na elk gebruik

De eerste Onderhoudstip voor de snelkookpan grondig elke na gebruik te reinigen. Inspecteer zorgvuldig de verschillende onderdelen zoals knoppen en handgrepen voor schade, zoals scheuren en losraken. Veel aandacht aan hoe de toestand van de pakking wordt moet worden bepaald in het bijzonder dat het een rubber dat kan zijn beschadigd als gevolg van veelvuldig gebruik draagt. Indien beschadiging of scheuren op de rubberen zichtbare gezien vervanging van het deel van belang.

2. Vervang Beschadigde pakkingen

Wanneer u scheuren en barsten in de pakking opmerkt, vervang het meteen. Misschien wilt u een reserve pakking bij de hand houden voor deze situaties.

De derde tip onderhoud is voor de opslag van de snelkookpan te worden gedaan met het deksel op zijn kop boven op de snelkookpan bodem geplaatst. De pakking moet bovenop het deksel met het gewicht geplaatst op de zijkanten worden geplaatst.

4. Store met zuiveringszout

De vierde storage tip die kan worden aangepast voor de snelkookpan pakking samen bijvoeging van het gewicht in een strak verzegelde zak met zuiveringszout toegevoegd aan de zak. Houd de verzegelde zak in de snelkookpan. Het is ook aan te raden om een ​​eetlepel of twee van zuiveringszout toe te voegen aan de onderkant van het fornuis om zich te ontdoen van ongewenste geur en vocht ophoping.

De vijfde onderhoud tip is op de pakking restauratie. Herstel kan nog steeds mogelijk zijn als het nog maar net begonnen te drogen, maar als de pakkingen hebben scheuren, is de vervanging van de pakking nodig. Krijg een greep van de pakking in een gebied en trek het naar beneden naar het midden van het deksel om het los te maken van de locatie. Was de pakking met water en zeep. Spoel de pakking en lucht drogen voor een paar minuten. Coat op de pakking dun plantaardige olie om het te herstellen tegen uitdroging. Veeg de olie excessen. Plaats het afdichting in de deksel voor opslag of gebruik. Zet hem stevig in de groef van het deksel ervoor te zorgen dat het goed is gepositioneerd. Inspecteer de pakking zorgvuldig om te controleren of er nog meer schade, zoals scheuren in dat geval, is de vervanging van de pakking nodig.