3 redenen om niet tot een goed submersible pomp te installeren

1. Reiniging en onderhoud

2. Omgaan met de Power Cable

3. Bredere, duurdere Well Behuizing

Een goed submersible pomp werkt op een ander principe dan reguliere jet pompen. In plaats van water te trekken, duwt het uit de bodem van de put omhoog. Dit wordt beschouwd efficiënter, maar kan leiden tot een aantal verschillende problemen. Hier is de reden waarom de installatie van een goed submersible pomp kan een slechte keuze zijn.

De pomp bevindt zich op de bodem van de put. Elke keer moet worden schoongemaakt en onderhouden zal moeten handmatig worden verwijderd en verhoogd naar het maaiveld. Dit kan vooral problematisch zijn als het gaat om grote zware pompen in diepe putten. De pomp moet worden geleid zonder dat aan de wanden die potentieel kunnen beschadigen raken.

Met de pomp aan de bodem van de put betekent u te maken met een stroomkabel die minstens zo lang als de put is diep. Verder moet de kabel goed geïsoleerd en waterdicht te zijn. Eventuele wijzigingen of het onderhoud van de voedingskabels automatisch impliceert dat u de pomp aan de grond te verhogen.

Dit is vooral een probleem bij de behandeling van grote pompen. Het omhulsel moet breed genoeg om de pomp door, die een grotere diameter van de boring betekent pasvorm. Dit in de bochten leidt tot meer besteden in het graven van een groter gat.