3 mansardedak design tips

Concaaf

Convex

rechtdoor

Het mansardedak werd gemaakt door Francois Mansart, een beroemde 17e eeuwse architect, die op zoek was naar extra ruimte toe te voegen aan de top van een huis. Hij was succesvol in een dual-hellend dak die het mogelijk maken een hele verdieping leefruimte boven de kroonlijst lijn van een woning of ander gebouw, zonder daadwerkelijk bijdraagt ​​aan de technische aantal niveaus in de structuur. Een mansardedak is meestal goedkoper te bouwen dan een andere stijl dak omdat framing niet nodig. De kenmerkende mansardedaken twee hellingen op elk van de vier zijden van de daklijn. Dakkapellen worden meestal gezien op de laagste hellingen, die steiler dan de hogere pistes zijn. De meeste mansarde daken zijn gemaakt met gordelroos of leisteen. Er zijn drie specifieke mansardedak ontwerpen, hieronder toegelicht met tips voor elke stijl.

Een concave stijl mansardedak wil bocht in, of soms wordt afgefakkeld. Sommige daken een steile hoek op de bodem helling hebben. De concave mansardedak was erg populair in de 19e eeuw, met name in de tweede helft, en is te zien op grote gebouwen en herenhuizen. Omdat de top van een mansardedak plat is, kan tijdens zware sneeuwbuien scheuren, die zal lekken, en veel regen kan leiden tot water tot het zwembad en eroderen het dak. Het beste wat voor een huiseigenaar met een concave mansardedak te doen is om het dak grondig op beschadigingen ten minste eenmaal per jaar te controleren. Repareer eventuele schade onmiddellijk, zodat het niet erger en leiden tot duurdere schade.

De bolle stijl van mansardedak beschrijft de uiterlijke curve op de onderste helling. Convex mansarde daken kan worden gevormd als de letter S, of kan een bel vorm hebben. Beide vormen, en convexe mansarde daken van alle types, zodat meer interieur dak ruimte zonder dat u een extra niveau aan het gebouw toe te voegen. Mansarde daken met bolle vormgeving zijn kenmerkend op gerechtsgebouwen met fancy torens. Als uw huis heeft een bolle mansardedak, verwijder alle takken die binnen 5 voeten van de omtrek van het huis, en alle takken die over het dak hangen. Op deze manier zal er geen takken op het platte dak vallen. Als men doet, kan het daar te zitten voor een tijdje totdat je het kunt verwijderen, en het kan schade aan het dak veroorzaken.

Directe mansardedak heeft een lichte helling op het bovenpaneel die meestal toegankelijk op grondniveau. Deze daken zijn ontworpen om dakkapellen in de langzamere helling, die soms bijna verticaal kan worden voorzien. Deze dakkapellen zorgen voor ventilatie, licht, en extra binnenruimte. Een nadeel aan het hebben van een rechte mansardedak is dat het gewicht van sneeuw scheuren, waardoor lekkages van het oppervlak van het dak creëert veroorzaken. Bij de reparatie van een oude dak, probeer en breng het originele stuk naar de winkel met je. Soms items zijn niet meer gemaakt, dus je wilt in staat zijn om het te koppelen aan bestaande producten naar de dichtstbijzijnde match mogelijk.