3 eenvoudige manieren om een ​​penseel te reinigen

Stap 1 – Veeg de Borstel met een Rag

Stap 2 – Spoel met terpentine

Stap 3 – Spoel met warm water

Als je veel van de schilderkunst te doen, kan je benieuwd naar de eenvoudigste methoden van kwast schoonmaken zijn. Als dat zo is, zult u blij zijn te weten dat er een aantal eenvoudige en effectieve manieren om uw vuile penselen zo goed als nieuw te maken. Lees verder om de basisprincipes van verfborstel reiniging te leren.

Als er een grote hoeveelheid overtollige verf op je kwast of borstel handvat, gebruikt u een eenmalig lap of washandje om zorgvuldig te vegen het weg. Deze methode werkt alleen als de verf nog nat is, dus zorg ervoor dat de neiging om grote hoeveelheden overtollige verf onverwijld.

Het spoelen van uw penseel met terpentine is een geweldige manier om het schoon te maken als u vaak gebruik maken van watergedragen verven. Volg deze methode met een gedegen doek af te vegen.

Een traditionele water spoelen is een andere goede manier om uw penseel te reinigen. Bij gebruik van deze methode, zorg ervoor dat het water is van een lauwe temperatuur. Houd in gedachten dat heet water staat om haren van uw penseel beschadigen. Als u een hardnekkige vlekken van aangekoekt verf ondervindt, kunt u de hulp van een milde zeep te nemen – maar nooit een commercieel reinigingsmiddel of afwasmiddel.