3 creatieve toepassingen voor pvc buizen

Polyvinylchloride, algemeen bekend als PVC, een zeer duurzaam en flexibel kunststof die wordt gebruikt in een grote verscheidenheid van bouwmaterialen. Het wordt zeer vaak gebruikt in de leidingen. Het is een uiterst veelzijdige soort leidingen, komen in veel verschillende diameters en met allerlei verbindingsstukken. Daarom zijn de toepassingen van PVC pijp niet beperkt tot afvoerbuizen of elektrische werkzaamheden. Omdat het zo gemakkelijk te snijden, te sluiten en lijm, wordt het gebruik ervan alleen beperkt door uw verbeelding. In termen van tuinieren en andere achtertuin projecten, zijn er minstens 3 creatieve toepassingen voor PVC pijp. Het is relatief goedkoop, dus als je eenmaal weet wat je wilt bouwen van te maken, de opdracht kan worden goedkoop en snel gedaan.

Wat je nodig zult hebben

Het gebruik van PVC pijp voor een achtertuin of tuinieren project vereist dat je de PVC-leveringen bij de hand. Ten eerste is de pijp zelf komt in veel verschillende maten, van ½ tot inch 2 en 3 cm in diameter. Het komt nieuw in de 10-voet lengte, maar kleinere stukken zijn te vinden in de wederopbouw centra en recycling gebieden.

Om goed vorm te geven en te sluiten, zal je nodig hebt verbindingsstukken. Deze komen in veel verschillende soorten om alle verschillende diktes van de pijp aan te passen. Zij omvatten 90 graden elleboog gewrichten, 30 graden gewrichten, cross gewrichten, rechte splice gewrichten, dubbele L gewrichten en gesloten einden. Er zijn ook threaded stukken die u toelaten om de pijp aan elkaar vast als een donderslag. Ten slotte zal je een soort van lijm nodig om de PVC aan elkaar te binden. Gorilla lijm werkt prima voor dit.

Gebruik 1: Garden Trellis

Als je groenten die graag klimmen een hekwerk te planten, overweeg dan om één van de PVC. Je kunt het bouwen in welke vorm die u nodig heeft zoals een driehoekig frame met een 90 graden bocht aan de top, compleet met horizontale kruis stukken. Afhankelijk van de grootte van uw klimmen moestuin, kan het zo lang als je het nodig hebt, en omdat het een brede basis, zult u niet een basis voor nodig zijn.

Gebruik 2: Drip irrigatiesysteem

Een ander goed gebruik buitenshuis voor PVC is om een ​​druppelirrigatie systeem zorgen voor een tuin patch. Het beste deel over PVC pijp is dat het blikje gemaakt in een vierkante of rechthoekige vorm. Meet het gebied van moestuin, zoals de afstand tussen de rijen gewassen. De bouw van een enkele laag kader van de pijp met het kruis stukken loopt precies waar er lacunes zijn in uw tuin. Maak een volledig afgesloten raam boor kleine gaatjes op verschillende neerwaarts gerichte hoeken waar het in contact komt met groenten. Met de juiste maat schroefdraad stuk, kunt u zelfs in staat zijn om een ​​tuinslang direct verbinding te maken. Uw gewassen gelijkmatig worden bewaterd zonder verzadigd met uw geïmproviseerde irrigatiesysteem.

Gebruik 3: Plant Hanger

Als u opknoping planten, of groenten of anderszins, die buiten blijven, maak een licht frame voor hen met PVC pijp. Afhankelijk van het gewicht zal steunen, kan het nodig zijn om een ​​stichting voor het frame opgebouwd uit houten blokken of bakstenen. Aanbrengen van de voeten van het frame door middel van één of twee gestapelde sintel-blokken misschien gewoon doen de truc. Bouw je frame in de vorm klimrek met twee parallelle dwarsliggers en een aantal loodrecht stukken om hen te voegen. Dit type van het frame vindt u alle hangende ruimte die je nodig hebt.