2 tekenen van een slechte V-snaar

1 – Dichtheid

2 – Tanden

Er is niets erger dan luisteren naar het piepen van een V-snaar. Als het geluid snijdt door de lucht als een sirene, kan het gewoon los, maar het kan ook een teken dat het gaat breken. Lees verder om te leren hoe de dichtheid te controleren en de tanden van de V-snaar om te bepalen of je nodig hebt om het te vervangen.

Zorg ervoor dat de motor is uitgeschakeld en koud voordat u begint. Motoren genereren van een groot deel van de warmte, en je kon jezelf te branden op een verwarmde deel. Open de motorkap van de auto en zoek de V-snaar. Je moet het gemakkelijk genoeg te vinden, want het loopt door een bos van katrol wielen en rond de dynamo.

Op zijn tautest punt, druk naar beneden op de V-snaar. Het duurt ongeveer 1 duim van geven, maar niet meer hebben. Als het los, moet je naar de bar dat hij vasthoudt aan de dynamo te passen en trek hem terug tot de V-snaar is strakker. Als de ventilator riem nog piept, kijken naar andere mogelijkheden.

Ventilatorriemen plat op de bovenzijde, maar ze hebben ribbels aan de onderzijde. Die ruggen zal beginnen af ​​te breken na voortgezet gebruik. De gemiddelde levensduur van een V-snaar is ongeveer 75.000 mijl. Als je fan band is het maken van een geluid, controleer dan de tanden ribbels aan de onderkant en zorg ervoor dat er geen ontbreken. Als er gaten in de gordel, vindt u de tanden ruggen glijden en dat is wat de oorzaak van de piepende. Vervang de V-snaar bij de eerste kans.