10 veiligheidsvoorschriften bij het gebruik van een heen en weer gaande zaag

1 – Aankoop van het juiste gereedschap

2 – Houd uw werkgebied Safe

3 – Draag geschikte Gear Safety

4 – Handhaving juiste balans

5 – Handhaving Electric Safety

6 – Gebruik de Reciprozaag Correct

7 – Turn Off the Saw bij het uitvoeren van onderhoud

8 – Gebruik nooit de zaag bij onwel

9 – Vermijd het gebruik in de buurt brandbare materialen

10 – Houd uw handen uit de buurt van de Saw

Een heen en weer gaande zaag een soort zagen met een horizontale mes dat herhaaldelijk voorwaarts en achterwaarts wordt geschoven met behulp van een motor. Het wordt veel gebruikt in sloop en verbouwing taken. Een decoupeerzaag wordt hoofdzakelijk gebruikt door hard bouwmaterialen te snijden. Deze tools zijn taai en kan door middel van metaal en hout gesneden zeer snel. Reciprozagen zijn het meest nuttig voor het maken van snelle, ruwe snijdt door oppervlakken. Bij het gebruik van deze krachtige tools, moet u een aantal voorzorgsmaatregelen te volgen.

Voordat u een heen en weer gaande zaag te kopen, ervoor te zorgen dat het heeft alle functies die u nodig hebt. Alleen de aanschaf van een tool die je comfortabel dragen en actief zijn. Voordat u het heen en weer zag, lees de handleiding grondig.

Een heldere, goed verlichte werkplek is van cruciaal belang voor uw veiligheid en die van uw collega’s en andere mensen in de omgeving. Voordat u de werkzaamheden te beginnen, maak er een punt om alle rommel te verwijderen uit uw werkgebied. Houd jonge kinderen en huisdieren uit de buurt. Alleen werken op een stabiele ondergrond.

Draag een veiligheidsbril, stofmasker, oor covers, handschoenen en stevige, anti-slip schoenen. Houd kleding en haren uit de weg van de decoupeerzaag. Het beste is om vloeiende kleding en sieraden te voorkomen dat bij het werken met een decoupeerzaag.

Houd het heen en weer zag stevig met beide handen door grijpen de aangrijpende gebied verstrekt. Houd de handgrepen vrij van vet en vuil. Zorg ervoor dat de messen zijn scherp genoeg voor de baan. Botte messen zijn gevaarlijk als ze ertoe leiden dat u veel kracht toe te passen. Nooit doorgesneden oppervlakken verborgen zonder controle vooraf.

Nooit gebruik maken van een elektrische heen en weer zag in natte omstandigheden. steek de stekker nooit in een stopcontact zonder ervoor te zorgen dat de schakelaar uit is. Nooit ruk aan het snoer los te koppelen van een heen en weer gaande zagen van de elektrische voeding. Draag het veilig, nooit sleept u het aan het snoer of het rond bewegen als deze is ingeschakeld. Gebruik alleen een aardlekschakelaar (aardlekschakelaar) beschermd verlengsnoeren of outdoor verkooppunten. Als het snoer van het gereedschap beschadigd is, gebruik het dan niet.

Oefen nooit overmatige kracht bij het bedienen van de heen- en weergaande zaag. Vermijd over-het bereiken, omdat het kan ertoe leiden dat u uw evenwicht verliezen.

Wanneer u het schoonmaken van zijn of veranderen bladen op de heen en weer gaande zaag, schakelt u de voeding uit en trek de zaag. Laat nooit het instrument onbeheerd achter.

Als je alcohol, medicatie of een andere drug die je slaperig maakt heb gehad, nooit gebruik maken van de decoupeerzaag. Hetzelfde principe geldt voor gebruikers die zich onwel voelen.

Gebruik nooit een heen en weer gaande zaag in een gebied waar brandbare materialen worden opgeslagen. Sparks uitgezonden door de tool kan al snel een brand veroorzaken.

Nooit bereiken rond of onder het materiaal dat u snijden. U kunt ernstig verwondt. Houd altijd beide handen op de zaag als het in werking is.