10 veiligheidstips om te onthouden bij het gebruik van een houtkachel

Tip 1: Zorg voor de vereiste afstand tussen het fornuis en Omgeving

Tip 2: Burn alleen gekruid, droog hout

Tip 3: Licht Klein, Bright Fires

Tip 4: Laat de schoorsteen gecontroleerd en schoongemaakt Elk jaar

Tip 5: Brand nooit papier of Trash

Tip 6: Houd kinderen en huisdieren weg

Tip 7: Houd het gebied rond de Stove Clear van Huishoudelijke artikelen

Tip 8: Houd brandbare stoffen Away

Tip 9: Gooi Ashes Outside

Tip 10: Installeer rookmelders en Koolmonoxidemelders

Een houtkachel dat goed is geïnstalleerd en zorgvuldig onderhouden kan de warmte en comfort die u nodig heeft in de winter te bieden. Houtkachels bieden ook de perfecte verwarming alternatief wanneer er een stroomstoring. Er zijn echter een aantal belangrijke veiligheid factoren te overwegen wanneer u uw houtkachel gebruiken.

Tijdens de installatie van uw houtkachel, moet u ervoor zorgen dat het voldoet aan de goedkeuring eisen door de plaatselijke brandweer. De meeste brandveiligheid codes nodig dat een houtkachel tenminste 3 voeten vandaan van gordijnen, meubels en andere artikelen moeten zijn.

Het beste materiaal te verbranden in een houtkachel is droog hout dat is gekruid gedurende ten minste 6 maanden. Deze houtsoort brandt sneller en helderder, waardoor de vorming van creosoot verminderen. Creosoot is een licht ontvlambare bijproduct van onvolledige verbranding van hout, die meestal vormt in de schoorsteen en kan de kans op brand verhogen. Stoken niet gedroogd of nat hout vergroot creosoot vorming en moet worden vermeden.

Het branden van een grote stapel hout veroorzaakt onvolledige verbranding en kan leiden tot oververhitting van de open haard en de schoorsteen. Dit is zeer onveilig, dat is de reden waarom de best practice is om kleine brand te steken en voeg dan kleine stukjes van doorgewinterde brandhout zoals vereist.

Een gelicentieerde schoorsteenveger moet inspecteren en reinigen van uw schoorsteen minstens eenmaal per jaar. Dit onderhoud is van cruciaal belang voor het handhaven van de veiligheid van uw kachel en schoorsteen, omdat het geen roet en creosoot vorming verwijdert.

Brandend papier of afval in de houtkachel lijkt misschien een snelle manier om een ​​vuur aan te steken. Echter, deze praktijk is gevaarlijk omdat deze stoffen zijn zeer brandbare en giftige gassen kunnen uitgaan.

Laat nooit een houtkachel zonder toezicht. Zorg ervoor dat uw kinderen en huisdieren op een veilige afstand. Het installeren van een hek rond de houtkachel is een effectieve manier van het handhaven van een grens.

Vermijd rommel rond de houtkachel. Sintels van het vuur kunnen landen op de nabijgelegen items en ontsteken van een brand. Houd boeken, speelgoed, kleding en tapijten uit de buurt van de kachel, vooral als je kinderen in de buurt te hebben.

Bewaar nooit brandbare vloeistoffen zoals kerosine of benzine in uw huis. Gebruik nooit deze stoffen om een ​​brand te starten of om de intensiteit van een brand in het hout te verhogen kachel. Houd brandhout in een beschermde locatie buiten ook.

Na een brand is uitgestorven, het verzamelen van de as in een metalen container. U kunt de as nat om alle resterende sintels onderwerpen. Gooi de as buiten, uit de buurt van bomen en planten.

Elk huis dat een houtkachel maakt gebruik van moet een werkende rookmelder en koolmonoxide melder te hebben. Deze apparaten waarschuwen u in tijden van gevaar en kan uw huis en familie te redden. Ook houd een brandblusser in de buurt.