10 elementaire tafelcirkelzaag veiligheidstips

Instructies volgen

Houd uw werkomgeving schoon

push Stick

Draag geschikte kleding

Aanpassen

Onderhoud

Voorraad

Tafelcirkelzaag veiligheid belangrijk. Terwijl een tafelcirkelzaag is een zeer nuttig hulpmiddel dat kan worden gebruikt voor uiteenlopende projecten, kan het ook zeer gevaarlijk zijn bij verkeerd gebruik. De volgende lijst moet helpen u veilig te blijven bij het gebruik van uw tafel zag.

Je moet jezelf vertrouwd te maken met alle veiligheidsprocedures die aan uw tafel zag en de bijbehorende accessoires. handleiding van uw eigenaar zal hier zeer nuttig zijn voor jou. Lees het zorgvuldig en kennis te nemen van eventuele adviezen geeft over hoe u uw tafel zaag veiligheidsvoorzieningen meest effectief te gebruiken. Dit is alleen nuttig advies als u volg de instructies lezen, dus wees voorzichtig.

Hoewel dit niet erg belangrijk lijkt, in werkelijkheid een vuile werk gebied gevaarlijk kan zijn. Het houden van de vloer schoon in het bijzonder kunt u te houden van uitglijden en vallen op de tafel zag.

Houd werkoppervlak uw tafel zaag schoon. Polijsten dus het is niet ruw. Een ruwe tafelblad kan leiden tot veel problemen. Een soepeler tabletop kunt u minder geweld te gebruiken bij het snijden, dat is veel veiliger en maakt het veel gemakkelijker om terugslag te voorkomen.

Soms zal je je tafel zaag gebruiken om de balans op, dat is minder dan 6 inches lang snijden. Wanneer u dit doet, gebruik maken van een push-stick om uw handen uit de buurt van het blad van de tafel zag te houden.

Bij het gebruik van uw tafel zag, wat je kan helpen om je veilig. Ten eerste is het belangrijk te voorkomen dragen van losse kleding. Al uw kleding moet strak zijn, en dingen zoals stropdassen of sieraden moeten worden gestopt. Bovendien moet u de juiste oor en oog bescherming te dragen tijdens het besturen van een tafel zag.

Soms moet je om aanpassingen te maken aan uw tafel zaag of de veiligheidsvoorzieningen. Hoewel dit is prima, kun je een hoop ellende voorkomen door ervoor te zorgen dat uw zaagblad eerst volledig tot stilstand is gekomen. Bovendien, trek uw tafel zag voordat u wijzigingen aanbrengt.

Verplaats nooit een deel van uw lichaam verleden of in het blad tot het volledig tot stilstand is gekomen. Door dit te doen is een onnodig risico.

Het onderhouden van uw apparatuur goed is essentieel. Gebruik een mes dat is zowel scherp en schoon. Botte messen kan leiden tot terugslag en andere ongevallen. Door dit te doen kun je minder geweld te gebruiken bij het snijden, wat drastisch de kans op terugslag vermindert.

Bepaalde soorten hout kan problemen veroorzaken op een tafel zag, dus het is belangrijk dat je zorgvuldig onderzoeken alles wat je knippen voordat daadwerkelijk te snijden. Kijk in het bijzonder voor vreemde voorwerpen zoals oude spijkers of schroeven. Echter, knopen in het hout zijn ook een belangrijk ding om te zoeken. Vreemde voorwerpen kunnen terugslag veroorzaken schade aan uw zaagblad, of worden met hoge snelheid projectielen. Natuurlijk is het het beste om een ​​probleem volledig te vermijden als dit voordat het gebeurt.